Workshop Interactief/Therapeutisch snoezelen

Wilt u méér kunnen doen met uw cliënten met beperkte mogelijkheden? Zou u het begrip Snoezelen meer diepgang willen geven? Wilt u ervaren hoe u interactie creëert in een snoezelruimte, hoe u klassieke elementen kunt inzetten voor educatie of therapie, en hoe u met nieuwe elementen iedereen kan laten meedoen? Kom dan naar onze nieuwe workshop Interactief/Therapeutisch Snoezelen!

SHX en de leerpiramide

Een interactieve snoezelruimte biedt oneindig veel mogelijkheden om cliënten in hun ontwikkeling te stimuleren. Maar hoe doet u dat nou precies? Welke activiteiten kiest u en waarom? En hoe past u op een zinvolle manier eigen materialen toe? De leerpiramide is een verhelderende theorie die u hierbij op weg kan helpen.

Vernieuwde omiVista

Er is een nieuwe versie verschenen van het populaire projectiesysteem omiVista Mobii. De Mobii is een uniek mobiel systeem dat dankzij een elektrische hoog-laagverstelling kan projecteren op élk verticaal oppervlak, zoals vloer, tafel en rolstoelblad. omiVista reageert op bewegingen en heeft een enorme hoeveelheid activiteiten aan boord. Daarmee is omiVista in te zetten voor o.a. ontspanning, ontwikkeling, sociale interactie, beweging of reminiscentie.

Een snoezelruimte bedienen met oogbesturing

rdgKompagne is altijd op zoek naar nieuwe interactieve mogelijkheden. Dat is belangrijk voor de ontwikkeling op veel terreinen, geeft de mogelijkheid om écht mee te doen, én geeft cliënten zélf regie. Daar gaan we ver in. Bekijk deze demovideo om te zien hoe je een SHX snoezelruimte kunt bedienen met oogbesturing.

Spel, samenspel en inzicht met oogbesturing

Het nieuwe Magic Eye FX bevat maar liefst 40 nieuwe activiteiten voor oogbesturing, maar ook interessante mogelijkheden voor samenspel en het maken van opnames. 

Dementie

omiVista

SHX Snoezelruimtes

Acticomm

Kojo

Meer Interactief snoezelen

Interactief snoezelen

 

Snoezelen is een activiteit die wordt ingezet voor kinderen en volwassenen met ernstige meervoudige beperkingen, autisme of gevorderde dementie. Met onder andere licht, geluid en verschillende tactiele materialen worden de zintuigen geactiveerd. rdgKompagne heeft expertise opgebouwd in een variant op het traditionele snoezelen, wij noemen dit “interactief snoezelen”.

Waar traditioneel snoezelen vaak een passieve bezigheid is, zoeken we bij interactief snoezelen altijd naar mogelijkheden om de cliënt zélf actief invloed te laten uitoefenen op de activiteit. Dit stimuleert en activeert de motorische, cognitieve, emotionele, sociale en communicatieve vaardigheden van de cliënt. Interactief snoezelen biedt cliënten de mogelijkheid zich te ontwikkelen, vergroot het gevoel van zelfstandigheid, zorgt voor rust en ontspanning en brengt vooral veel plezier!

rdgKompagne heeft een reeks unieke interactieve materialen, die het voor vrijwel iedereen mogelijk maken een interactie te hebben met de omgeving. Dat kan al met minimale bewegingen van welk lichaamsdeel dan ook, zelfs met alleen de ogen. De afgelopen jaren zijn onze materialen al op veel instellingen met succes in gebruik genomen. Niet alleen bieden ze een zinvolle dagbesteding, maar bovenal zien wij cliënten spelenderwijs een ontwikkeling doormaken die ouders, therapeuten en begeleiders voorheen niet voor mogelijk hadden gehouden.

Bent u benieuwd wat deze materialen voor úw cliënten kunnen betekenen? Kijk eens rond op deze website of neem contact op over de mogelijkheden voor uw instelling, via telefoonnummer 088 0310 390.