Workshop Interactief/Therapeutisch snoezelen

Wilt u méér kunnen doen met uw cliënten met beperkte mogelijkheden? Zou u het begrip Snoezelen meer diepgang willen geven? Wilt u ervaren hoe u interactie creëert in een snoezelruimte, hoe u klassieke elementen kunt inzetten voor educatie of therapie, en hoe u met nieuwe elementen iedereen kan laten meedoen? Kom dan naar onze nieuwe workshop Interactief/Therapeutisch Snoezelen!

Maak kennis met de Acticomm Evo

Het nieuwste Acticomm-model is herontworpen naar aanleiding van uitgebreid gebruikersonderzoek en praktijkervaringen. De nieuwe Acticomm Evo is gemakkelijker verstelbaar, beter bestand tegen duwen en trekken, gemakkelijker naar andere ruimtes te rijden, en heeft alle hardware veilig verborgen.

SHX Proximity: echte voorwerpen komen tot leven

SHX Proximity geeft een compleet nieuwe dimensie aan het gebruik van concrete verwijzers voor communicatie en ontwikkeling. Met hun favoriete speelgoed, voorwerpen, foto’s of zelfs met hun eigen lichaam brengen cliënten hun interactieve snoezelruimte tot leven.

Vernieuwde omiVista

Er is een nieuwe versie verschenen van het populaire projectiesysteem omiVista Mobii. De Mobii is een uniek mobiel systeem dat dankzij een elektrische hoog-laagverstelling kan projecteren op élk verticaal oppervlak, zoals vloer, tafel en rolstoelblad. omiVista reageert op bewegingen en heeft een enorme hoeveelheid activiteiten aan boord. Daarmee is omiVista in te zetten voor o.a. ontspanning, ontwikkeling, sociale interactie, beweging of reminiscentie.

SHX en de leerpiramide

Een interactieve snoezelruimte biedt oneindig veel mogelijkheden om cliënten in hun ontwikkeling te stimuleren. Maar hoe doet u dat nou precies? Welke activiteiten kiest u en waarom? En hoe past u op een zinvolle manier eigen materialen toe? De leerpiramide is een verhelderende theorie die u hierbij op weg kan helpen.

Spel, samenspel en inzicht met oogbesturing

Het nieuwe Magic Eye FX bevat maar liefst 40 nieuwe activiteiten voor oogbesturing, maar ook interessante mogelijkheden voor samenspel en het maken van opnames. 

SHX Snoezelruimtes

Dementie

omiVista

Acticomm

Kojo

Meer Interactief snoezelen

Interactief snoezelen

Interactief snoezelen

Snoezelen is een activiteit die wordt ingezet voor kinderen en volwassenen met ernstige meervoudige beperkingen, autisme of gevorderde dementie. Met onder andere licht, geluid en verschillende tactiele materialen worden de zintuigen geactiveerd. rdgKompagne heeft expertise opgebouwd in een variant op het traditionele snoezelen, wij noemen dit “interactief snoezelen”.

Waar traditioneel snoezelen vaak een passieve bezigheid is, zoeken we bij interactief snoezelen altijd naar mogelijkheden om de cliënt zélf actief invloed te laten uitoefenen op de activiteit. Dit stimuleert en activeert de motorische, cognitieve, emotionele, sociale en communicatieve vaardigheden van de cliënt. Interactief snoezelen biedt cliënten de mogelijkheid zich te ontwikkelen, vergroot het gevoel van zelfstandigheid, zorgt voor rust en ontspanning en brengt vooral veel plezier!

rdgKompagne heeft een reeks unieke interactieve materialen, die het voor vrijwel iedereen mogelijk maken een interactie te hebben met de omgeving. Dat kan al met minimale bewegingen van welk lichaamsdeel dan ook, zelfs met alleen de ogen. De afgelopen jaren zijn onze materialen al op veel instellingen met succes in gebruik genomen. Niet alleen bieden ze een zinvolle dagbesteding, maar bovenal zien wij cliënten spelenderwijs een ontwikkeling doormaken die ouders, therapeuten en begeleiders voorheen niet voor mogelijk hadden gehouden.

Bent u benieuwd wat deze materialen voor úw cliënten kunnen betekenen? Kijk eens rond op deze website of neem contact op over de mogelijkheden voor uw instelling, via telefoonnummer 088 0310 390.