Een snoezelruimte bedienen met oogbesturing

rdgKompagne is altijd op zoek naar nieuwe interactieve mogelijkheden. Dat is belangrijk voor de ontwikkeling op veel terreinen, geeft de mogelijkheid om écht mee te doen, én geeft cliënten zélf regie. Daar gaan we ver in. Bekijk deze demovideo om te zien hoe je een SHX-snoezelruimte kunt bedienen met oogbesturing.

Vibreren via Bluetooth

De vibro-akoestische kit van SHX is er nu ook in een Bluetooth uitvoering. Hiermee kunt u nu ook spectaculair geluid en trillingen toevoegen aan kleinschalige snoezelruimtes, of trilelementen op zichzelf staand gebruiken. Muziek en geluid zijn dan niet meer alleen te hóren, maar door het hele lijf te vóelen.

Spel, samenspel en inzicht met oogbesturing

Het nieuwe Magic Eye FX bevat maar liefst 40 nieuwe activiteiten voor oogbesturing, maar ook interessante mogelijkheden voor samenspel en het maken van opnames. 

Workshop Interactief/Therapeutisch snoezelen

Wilt u méér kunnen doen met uw cliënten met beperkte mogelijkheden? Zou u het begrip Snoezelen meer diepgang willen geven? Wilt u ervaren hoe u interactie creëert in een snoezelruimte, hoe u klassieke elementen kunt inzetten voor educatie of therapie, en hoe u met nieuwe elementen iedereen kan laten meedoen? Kom dan naar onze nieuwe workshop Interactief/Therapeutisch Snoezelen!

Samenwerking Interactief snoezelen

De tweede SHX snoezelruimte in Nederland is een feit! Trotse bezitter is Rylana van der Kruijs van Crea Coaching. Zij liet haar nieuwe behandelruimte in Holtum door ons omtoveren tot een interactief beleefparadijs. Het wederzijdse enthousiasme over SHX heeft bovendien geleid tot een mooie samenwerking: vanuit haar ruime kennis en behandelervaring gaat Rylana voor ons workshops ‘Interactief Snoezelen met SHX’ verzorgen.

Start interactief snoezelen met een Lumineahoekje

Luminea is een unieke serie interactieve snoezellampen, die reageren op plaatjes en activiteiten in een speciale app. Met Luminea creëert u eenvoudig een kleinschalige, maar op groei voorbereide, interactieve snoezelruimte. Begin nu uw interactieve snoezelervaring met het Lumineahoekje!
Dementie

omiVista

SHX Snoezelruimtes

Acticomm

Kojo

Meer Interactief snoezelen

Interactief snoezelen

 

Snoezelen is een activiteit die wordt ingezet voor kinderen en volwassenen met ernstige meervoudige beperkingen, autisme of gevorderde dementie. Met onder andere licht, geluid en verschillende tactiele materialen worden de zintuigen geactiveerd. rdgKompagne heeft expertise opgebouwd in een variant op het traditionele snoezelen, wij noemen dit “interactief snoezelen”.

Waar traditioneel snoezelen vaak een passieve bezigheid is, zoeken we bij interactief snoezelen altijd naar mogelijkheden om de cliënt zélf actief invloed te laten uitoefenen op de interactie. Dit stimuleert en activeert de motorische, cognitieve, emotionele, sociale en communicatieve vaardigheden van de cliënt. Interactief snoezelen biedt cliënten de mogelijkheid zich te ontwikkelen, vergroot het gevoel van zelfstandigheid, zorgt voor rust en ontspanning en brengt vooral veel plezier!

rdgKompagne heeft een reeks unieke interactieve materialen, die het voor vrijwel iedereen mogelijk maken een interactie te hebben met de omgeving. Dat kan al met minimale bewegingen van welk lichaamsdeel dan ook, zelfs met alleen de ogen. De afgelopen jaren zijn onze materialen al op veel instellingen met succes in gebruik genomen. Niet alleen bieden ze een zinvolle dagbesteding, maar bovenal zien wij cliënten spelenderwijs een ontwikkeling doormaken die ouders, therapeuten en begeleiders voorheen niet voor mogelijk hadden gehouden.

Bent u benieuwd wat deze materialen voor úw cliënten kunnen betekenen? Kijk eens rond op deze website of neem contact op over de mogelijkheden voor uw instelling, via telefoonnummer 088 0310 390.