Zelfstandig wonen met sensoren

01-02-2016

Veel ouderen, hulpbehoevenden, mensen met een chronische aandoening of cognitieve beperking willen zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen en onafhankelijk blijven van een zorginstelling. Daar kunnen echter onzekerheden en risico’s bij komen kijken. Angst om te vallen terwijl men alleen is, angst om ’s avonds de deur open te doen, of andere onzekere gevoelens en situaties kunnen zorgen voor een gevoel van onveiligheid in de eigen leefomgeving. Het Tunstall oproepsysteem met sensoren kan het gevoel van rust en veiligheid teruggeven, zowel voor de hulpbehoevende zelf als voor familie of mantelzorgers.

Met een alarmeringszender, bijvoorbeeld in een hanger om de nek, kan de drager bij nood hulp oproepen. Voor mensen die deze standaard zenders niet kunnen bedienen, kan rdgKompagne een aangepaste zender op maat maken.

Met zo’n zender kan men echter alleen bewust en handmatig hulp oproepen. Sensoren signaleren ook problemen in de leefomgeving of situatie van de cliënt, wanneer deze zich daar zelf niet van bewust is of niet in staat is de zender te activeren. Zo zijn er sensoren voor bijvoorbeeld valdetectie, dwaaldetectie, het monitoren van (in)activiteit, tijdige inname van medicijnen, epileptische aanvallen, incontinentie, maar ook voor inbraakpreventie en voor het melden van rook, hitte, gas, koolmonoxide en overstroming. Wanneer een van de sensoren een verandering signaleert, wordt direct een melding gestuurd naar een familielid, zorgverlener en/of meldcentrale, zodat snel hulp ingeschakeld kan worden.

Meer informatie over alarmering…

Meer informatie over sensoren…

 

Terug naar het nieuwsoverzicht