• Communicatie
  • Bediening
  • Zelfstandig leven
  • Ontwikkeling, spel en therapie
  • Adaptatietechniek

Workshop Oogbesturing

Oogbesturing stelt mensen met zeer beperkte bewegingsmogelijkheden in staat een computer te bedienen. De gebruiker hoeft slechts naar het scherm te kijken om objecten “aan te klikken”. Oogbesturing kan gebruikt worden voor pc-bediening, communicatie, communicatieontwikkeling en interactief snoezelen.

Deze workshop is bedoeld voor therapeuten en andere professionals die beroepshalve met oogbesturing te maken hebben of kunnen krijgen.

Deze workshop geeft u inzicht in de theorie en praktijk van oogbesturing. U maakt kennis met verschillende systemen en hun achterliggende technieken, u ervaart de onderlinge verschillen en leert wat de systemen voor uw cliënten kunnen betekenen.

We beginnen met de techniek: hoe werkt oogbesturing precies en welke consequenties heeft dit voor het gebruik in de praktijk, wat zijn de basisvoorwaarden en welke eisen worden gesteld aan bijv. kalibratie en positionering?

Daarna besteden we aandacht aan het gebruik van oogbesturing in combinatie met communicatiesoftware, mogelijkheden voor het bedienen van de computer, en oogbesturing voor mensen met een laag ontwikkelingsniveau (het “Leercurveconcept”).

Tenslotte is er aandacht voor het gebruik van oogregistraties als assessment tool. Door een oogbesturingsmodule te combineren met de software Gaze Viewer legt u eenvoudig oogbewegingen vast. Hoe werkt dit en wat kan het voor uw praktijk betekenen?

Deze workshop biedt een interessante mix van theorie en praktijk. Alle systemen uit het aanbod van rdgKompagne zijn tijdens de workshop beschikbaar en kunt u zelf uitproberen. U krijgt ruime gelegenheid om vragen te stellen en te oefenen.

De workshop is toegankelijk voor therapeuten die nog niet veel ervaring hebben met oogbesturing, maar is ook zeker interessant voor ervaren therapeuten. Na deze workshop heeft u een goed beeld van de vele mogelijkheden van oogbesturing en voor welke doeleinden u deze techniek kunt inzetten, bent u (beter) in staat oogbesturing toe te passen voor eindgebruikers en heeft u de vaardigheden om met deze eindgebruikers betere resultaten te bereiken.

Begeleiding: Niels Bakker
Plaats: rdgKompagne vestiging Utrecht
Duur: 10.00 tot 16.30 uur
Prijs: € 120,- incl. lunch, excl. BTW
Aantal deelnemers: 5 tot 10

 

Deze cursus wordt gegeven op aanvraag, voor groepen van minimaal 5 deelnemers.
Heeft u interesse? Meld u dan aan via onderstaand formulier. Zodra er minimaal 5 aanmeldingen zijn zullen wij een datum plannen en contact met u opnemen.
Vraag ook naar de mogelijkheden voor een workshop op maat of incompany.

Aanmelden

Vul hieronder uw gegevens in. Zodra wij minimaal 5 aanmeldingen hebben ontvangen zullen wij een datum plannen en contact met u opnemen.

Facturatie

Om uw workshopdeelname te kunnen factureren, worden uw gegevens overgenomen in ons klantenbestand. Zie ook onze privacyverklaring.