• Communicatie
  • Bediening
  • Zelfstandig leven
  • Ontwikkeling, spel en therapie
  • Adaptatietechniek

Basiscursus Score

Score is een zeer uitgebreid kant-en-klaar symboolvocabulaire, dat is gericht op taalontwikkeling. De opbouw is zeer goed doordacht en gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Score draait onder de communicatiesoftware Mind Express.

Score kenmerkt zich door de combinatie van een vaste kernwoordenschat en een dynamische randwoordenschat in een uiterst consequente structuur. Het vocabulaire is al vanaf jonge leeftijd in te zetten en groeit mee met de taalontwikkeling van de gebruiker. De grammaticale indeling ondersteunt bij het (leren) vormen van zinnen met correcte vervoegingen.

De omvang van Score maakt dat het vocabulaire op het eerste gezicht complex aandoet, maar de praktijk leert dat gebruikers er snel mee uit de voeten kunnen. Wilt u de inzet van Score tot een optimaal succes maken, dan vraagt dat extra aandacht van therapeut, ouders en begeleiders.

In deze workshop leert u meer over de achtergrond van Score en over de kern- en randwoordenschat. U leert hoe u de start met Score vergemakkelijkt, de centrale plaats die modelleren inneemt, het belang van het combineren van low en high tech materialen, hoe u Score kunt personaliseren en hoe u Score in het alledaagse leven implementeert. U krijgt een uitgebreide demonstratie van de mogelijkheden en gaat zelf aan de slag met oefeningen. Na het volgen van de workshop weet u hoe:

  • Score is opgebouwd binnen Mind Expres en met welke variant u kunt starten
  • u de bladenset kunt personaliseren met eigen symbolen en foto’s
  • u kunt modelleren en high-tech en non-tech materialen kunt combineren
  • u de kernwoorden kunt aanleren door gebruik van focuswoorden
  • de gebruiker zelf kan spelen met taal

Deze workshop is geschikt voor zowel professionals als ouders. Ervaring met Mind Express is gewenst.

De workshop wordt verzorgd door logopedist en vertaalster van de software Sandra Koster.

Begeleiding: Sandra Koster
Plaats: rdgKompagne vestiging Utrecht
Duur: 10:00 tot 16:30 uur
Prijs: € 120,-  excl. BTW
Aantal deelnemers: 5 tot 10

 

Deze cursus wordt gegeven op aanvraag, voor groepen van minimaal 5 deelnemers.
Heeft u interesse? Meld u dan aan via onderstaand formulier. Zodra er minimaal 5 aanmeldingen zijn zullen wij een datum plannen en contact met u opnemen.
Vraag ook naar de mogelijkheden voor een workshop op maat of incompany.

Aanmelden

Vul hieronder uw gegevens in. Zodra wij minimaal 5 aanmeldingen hebben ontvangen zullen wij een datum plannen en contact met u opnemen.

Facturatie

Om uw workshopdeelname te kunnen factureren, worden uw gegevens overgenomen in ons klantenbestand. Zie ook onze privacyverklaring.