Basiscursus ALOHA (geaccrediteerde cursus)

ALOHA is een kant-en-klaar symboolvocabulaire voor kinderen/jongeren die niet of nauwelijks kunnen spreken en zijn aangewezen op een communicatiehulpmiddel met spraakuitvoer. Het is gebouwd met het softwaresysteem van Mind Express. Het bestaat uit twee varianten: een beginnersvocabulaire voor kinderen die voornamelijk communiceren binnen het hier en nu (ALOHA 1) en een vocabulaire voor de meer gevorderde communiceerder (ALOHA 2). Naast de omvangrijke woordenschat wordt gebruik gemaakt van zogenaamd kernvocabulaire. Door een slimme, consequente indeling is het voor een gebruiker mogelijk om met maximaal 30 (in ALOHA 1) of 50 (in ALOHA 2) symbolen per blad een oneindig aantal boodschappen te formuleren. Het vocabulaire is daarmee uitermate geschikt voor kinderen met motorische, cognitieve en/of visuele beperkingen.

ALOHA is ontwikkeld door taal- en spraakpathologen en logopedisten werkzaam binnen de peuter- en kinderrevalidatie van de Sint Maartenskliniek in Nijmegen.

Tijdens deze workshop wordt uitleg gegeven over het gedachtegoed zoals de wetenschappelijke inzichten waarop de inhoud is gebaseerd. Ook worden veel concrete communicatiesituaties getoond en besproken. Daarnaast kunt u ALOHA ook zelf uitproberen.

Deze workshop is bedoeld voor professionals die ALOHA willen leren inzetten in de dagelijkse communicatie. Voor ouders is deze workshop niet geschikt. Verder zijn er geen vereisten om deel te nemen.
Heeft u als ouder interesse in een workshop ALOHA, neem dan contact met ons op.

De workshop wordt verzorgd door één van de ontwikkelaars van ALOHA.

Plaats: rdgKompagne vestiging Utrecht
Duur: 9.30 tot 16.30 uur
Prijs: € 160,-  excl. BTW
Aantal deelnemers: max. 10

Deze cursus is geaccrediteerd voor logopedisten en ergotherapeuten. Voor deelname aan deze cursus worden door de Stichting ADAP 6,5 accreditatiepunten toegekend.

Beschikbare data:

Datum: Dagdeel: Opmerking:
10-11-2023 Dag  

Komt de geplande datum u niet uit, kies dan in het inschrijfformulier voor ‘Interesse andere datum’. Zodra wij hiervoor voldoende aanmeldingen hebben zullen wij contact met u opnemen en een datum te plannen.