• Communicatie
  • Bediening
  • Zelfstandig leven
  • Ontwikkeling, spel en therapie
  • Adaptatietechniek
Snap Core First

Workshop Snap+Core First

18-02-2019

Op donderdag 28 maart verzorgen wij voor de eerste keer onze nieuwe Basiscursus Snap+Core First.

Core First is het meest uitgebreide kant-en-klare vocabulaire voor Tobii Dynavox platformen, gebouwd binnen de communicatiesoftware Snap. In Nederland is Core First uitgebracht als lightversie, maar ook in die versie is het nog steeds zeer uitgebreid.

Core First bestaat uit een kernvocabulaire aangevuld met een aantal pragmatische communicatietools. Dankzij de pragmatische opzet kunnen gebruikers niet alleen zelf boodschappen samenstellen, maar zo nodig ook gebruik maken van voorgeprogrammeerde boodschappen, om snel iets duidelijk te maken. Core First bevat daarnaast enkele interessante tools voor cognitieve ondersteuning. Core First kan geschikt zijn voor kinderen in ontwikkeling, mensen met een autistische stoornis en mensen met afasie of andere vormen van niet-aangeboren hersenletsel.

In deze workshop besteden wij aandacht aan de theoretische achtergrond van Core First en laten wij zien hoe Core First betrokkenheid en taalontwikkeling kan bevorderen. U krijgt een uitgebreide demonstratie van de mogelijkheden en leert hoe u deze in de praktijk kunt toepassen voor verschillende doelen en doelgroepen. Tenslotte gaat u zelf aan de slag met oefeningen.

Update: de cursus Snap+Core First van 28 maart kan helaas niet doorgaan. Klik op de link hieronder voor andere data.

Meer informatie en aanmelding…