• Communicatie
  • Bediening
  • Zelfstandig leven
  • Ontwikkeling, spel en therapie
  • Adaptatietechniek
Windows 11

Windows 11 waarschuwing

06-10-2021

Gisteren heeft Microsoft Windows 11 gelanceerd. Zowel Tobii Dynavox als Jabbla raden gebruikers van hun dynamische communicatiehulpmiddelen aan om Windows op deze apparaten niet te upgraden.

Nieuwe pc’s met Windows 11 zullen binnenkort in de winkel liggen en in de komende maanden zal op veel Windows 10 pc’s een gratis upgrade aangeboden worden. Ook veel van de hulpmiddelen van Tobii Dynavox en Jabbla draaien op Windows 10. Dat geldt voor de I-13, I-16, I-110, Vibe, Vibe 12, Tellus 6 en Tellus i6. Het zou dus kunnen dat eind 2021 of begin 2022 ook op deze systemen de gratis upgrade automatisch wordt aangeboden.

Zowel Tobii Dynavox als Jabbla zijn nog bezig Windows 11 op hun hardware grondig te testen. Daarmee zijn zij al in vroeg stadium begonnen, maar met het testen van de definitieve uitgave konden zij pas gisteren beginnen.

Voorlopig kunnen Tobii Dynavox en Jabbla niet garanderen dat uw hulpmiddel na een upgrade probleemloos zal blijven werken. Upgraden zou kunnen leiden tot het verlies van persoonlijke gegevens en/of functionaliteit. Tot nader bericht wordt u dus afgeraden te upgraden naar Windows 11. Wees ervan bewust dat problemen veroorzaakt door een upgrade buiten de garantie van de fabrikant vallen. Ook rdgKompagne kan een upgrade op uw hulpmiddel niet ondersteunen.

Update 14-10-2021
Hetzelfde geldt voor de Kojo en Acticomm.