WebSprinter nu beschikbaar

12-05-2020

Uit feedback van gebruikers is gebleken dat de klassieke Sprinter-knop een onmisbare tool is in SprintPlus. Daarom is er nu ook een online broertje, als onderdeel van de SprintPlus webapp. Je kunt de WebSprinter installeren als Google Chrome extensie, zodat je hem niet alleen op een Windows computer maar ook op Chromebook of MacBook kunt gebruiken. Inloggen doe je gewoon met je inloggegevens van de webapp.

De WebSprinter leest alle webpagina’s hardop voor. Denk aan Gmail, Hotmail, online kranten en sociale media zoals Facebook, Instagram en Twitter. Zo begrijp je de teksten sneller en beter. Alle voorgelezen woorden worden in kleur aangeduid, zodat je makkelijk kan meelezen. Je kunt deze kleur ook wijzigen of uitschakelen. Voor de voorleesstem kies je uit verschillende talen en ook de leessnelheid stel je makkelijk in.

Zo installeer je de WebSprinter
1. Ga naar Google Chrome extensies.
2. Installeer de WebSprinter.
3. Activeer hem door op het SprintPlus icoon te klikken. Dat icoon staat rechts naast je zoekbalk in Google Chrome.
4. Log in met de gegevens van je webapp.
5. Starten maar!

Gratis uitproberen
WebSprinter is onderdeel van de nieuwe SprintPlus webapp, waarmee je teksten laat voorlezen en studeerfuncties kunt gebruiken via de browser van je tablet, computer, laptop, Chromebook of MacBook. De webapp is de ideale ondersteuning bij thuisonderwijs en daarom bieden wij voor deze coronatijd de mogelijkheid om de webapp tot de zomer twee maanden gratis te gebruiken.

Webinar
Wil je meer halen uit het gebruik van de webapp? Schrijf je dan in voor de gratis webinar van Jabbla op dinsdag 19 mei om 20:00 uur. Gewoon thuis, vanuit je luie stoel, leer je in een half uur alle mogelijkheden van de webapp kennen, zodat je de SprintPlus webapp optimaal kunt gebruiken. Of volg een van onze andere infosessies, webinars en trainingen.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht