• Communicatie
  • Bediening
  • Zelfstandig leven
  • Ontwikkeling, spel en therapie
  • Adaptatietechniek
I-110 met Core First

Verdiep je in kant-en-klare vocabulaires

17-04-2018

De belangrijkste ontwikkeling van het moment op het gebied van Ondersteunde Communicatie is zonder twijfel de opkomst van kant-en-klare (kern) vocabulaires, die zorgen voor nieuwe kansen voor communicatie en ontwikkeling. Op de Support beurs zullen wij dan ook uitgebreid aandacht besteden aan dit onderwerp.

Gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten komen er steeds meer goed doordachte symboolvocabulaires beschikbaar om communicatiehulpmiddelen mee uit te rusten. In het afgelopen jaar introduceerden wij al de vocabulaires Score en PODD voor Mind Express, Crescendo voor Proloquo2Go en de app TouchToTell. Binnenkort verwachten wij ook de Nederlandse versie van Core First van Tobii Dynavox. En op Support lanceren wij het nieuwe Mind Express vocabulaire Aloha.

Het groeiende aanbod maakt de keuze niet eenvoudiger. Niet elk vocabulaire is even geschikt voor elke gebruiker. En bovendien is niet elk vocabulaire te gebruiken op elk hulpmiddel. Een goed advies is dus van belang.

Op Support reserveren wij graag ruimte voor meer verdieping. Ga in gesprek met onze logopedisten of laat u in alle rust informeren aan onze filmtafel. Schuift u bij ons aan?