• Communicatie
  • Bediening
  • Zelfstandig leven
  • Ontwikkeling, spel en therapie
  • Adaptatietechniek
Tellus i6 met SCORE

Tellus 6: krachtig, dun, luid en vriendelijk

25-05-2021

Vandaag is het zover: Jabbla lanceert de allernieuwste Tellus. En zoals we inmiddels van Jabbla gewend zijn, maken zij met de Tellus 6 weer hoge verwachtingen waar.

Krachtig, dun, licht en luid

Tellus 6 is het krachtigste toestel in zijn soort, een volwaardige spraak- en computer in een, maar slanker en lichter dan ooit. De speciaal ontworpen klankkast produceert een vol geluid, waarmee je je luid hoorbaar maakt, óók op een feestje, festival, of in een druk winkelcentrum (als dat straks allemaal weer kan).

Identieke tweeling met oogbesturing

Natuurlijk bedien je de Tellus 6 op je eigen manier: met het grote 14 inch aanraakscherm of met een aangepaste bediening. Voor gebruikers van oogbesturing is er de i6: qua uiterlijk de identieke tweeling van de Tellus 6, maar met de nieuwste Tobii oogsturingstechnologie zorgvuldig ingewerkt.

Extra rolstoelvriendelijk

Uniek is de nieuwe TiltCam aan de achterzijde, speciaal ontworpen voor rolstoelgebruikers. Met deze nieuwe camerafunctie kun je het beeld softwarematig draaien en in- en uitzoomen. Zo maak je de allermooiste foto’s nu ook vanuit een rolstoel. Ook nieuw is de speciale doorkijkfunctie, waarmee je dwars door de Tellus heen kijkt als je rijdt. En ook het meeleesscherm houdt rekening met het rolstoelperspectief: de slimme ‘optical bonding’ technologie geeft gesprekspartners een haarscherp beeld vanuit elke hoek.

Voor ieder wat wils

De Tellus 6 is voorzien van de communicatiesoftware Mind Express 5 en te combineren met kant-en-klare vocabulaires zoals Amego voor tekstgebruikers en Aloha en Score voor symboolgebruikers. Daarnaast kun je met Mind Express o.a. Windows bedienen met oogbesturing, bellen, mailen, Facebooken, Whatsappen, muziek luisteren en de mooiste foto’s maken.