• Communicatie
  • Bediening
  • Zelfstandig leven
  • Ontwikkeling, spel en therapie
  • Adaptatietechniek
SHX Luminea

Spelen met licht

29-04-2020

Kent u Luminea al? Luminea is een unieke serie snoezellampen die reageren op plaatjes en activiteiten in de speciale Luminea app. Met deze app, of met een 6-knops controller, kan uw cliënt, leerling, zoon of dochter zelf spelen met licht en kleur. Met Luminea creëert u eenvoudig een kleinschalige interactieve snoezelruimte, zónder computersysteem of technische installatie. En wilt u later alsnog uitbreiden, dan kunt u Luminea in een SHX snoezelruimte integreren.

Er zijn uiteenlopende Luminea lichtelementen verkrijgbaar: een bubbelbuis, lichtslierten, lichtjestapijt of -hemel, verlichte ballenbak en verschillende soorten lampen.

Met de app kan de gebruiker zelf de kleur van het licht bepalen op wel duizend manieren. U kunt eigen plaatjes of foto’s gebruiken en het licht (automatisch!) laten reageren op de kleuren van dat plaatje. Maar er zijn ook doelgerichte activiteiten, waarin gebruikers kennismaken met kleuren, leren tellen, leren keuzes maken, hun woordenschat uitbreiden, oefenen met oorzaak en gevolg, of oefenen in coördinatie en fijne motoriek.

In de video hieronder kunt u zien hoe Luminea werkt. Wilt u meer weten over de toepassingen voor uw cliënten? Volg dan op 13 mei om 17:00 uur de gratis webinar voor therapeuten van ontwikkelaar BJLive! of vraag ons om een demonstratie via Zoom.

Bestel Luminea nu en ontvang tijdelijk 4 weken niet-leuk-geld-terug-garantie én een gratis instructie op afstand. Vraag nu een offerte aan.