• Communicatie
  • Bediening
  • Zelfstandig leven
  • Ontwikkeling, spel en therapie
  • Adaptatietechniek
MagicEyeFX

Spel, samenspel en inzicht met oogbesturing

10-09-2020

Het nieuwe Magic Eye FX bevat maar liefst 40 nieuwe activiteiten voor oogbesturing, maar ook interessante mogelijkheden voor samenspel en assessment. De activiteiten bevorderen de ontwikkeling van computer- en communicatievaardigheden door gebruikers te laten ontdekken, creatief te spelen en te gamen op verschillende niveaus. Maar er is meer…

Samenspel

De activiteiten in Magic Eye FX zijn niet alleen te spelen met oogbesturing, maar ook met schakelaars, een aanraakscherm, spelbesturingen, spraak, toetsenbord of muis. Het mooie daarbij is dat verschillende bedieningen tegelijk gebruikt kunnen worden en verschillende effecten geven op het scherm. Dat maakt het mogelijk voor begeleiders om de gebruiker te ondersteunen of uit te dagen, of voor bijvoorbeeld broertjes en zusjes om samen te spelen.

Niet storen

Vanuit het spelmenu kan de gebruiker zélf activiteiten starten, maar ook externe applicaties zoals Communicator of Snap Core First. Daarnaast is er voor Magic Eye FX een speciale afstandsbedieningsapp voor smartphone of tablet. Daarmee kan een begeleider spellen starten, instellingen aanpassen, of ergens de aandacht op vestigen, zonder de gebruiker te storen of de activiteit te onderbreken.

App-bouwer

Niet genoeg aan de standaard beschikbare activiteiten? Met de app-bouwer maakt u eenvoudige eigen activiteiten. Maak bijvoorbeeld persoonlijk materiaal voor het doen van assessments, met herkenbare foto’s, afbeeldingen en video’s.

Inzicht via video-opnames

Magic Eye FX kan video-opnames maken via de camera aan de voor- én achterzijde van de computer. Met de camera die naar de gebruiker is gericht, kunt u opnames maken van het gezicht en de oogbewegingen tijdens activiteiten. Ook het spel- en omgevingsgeluid wordt opgenomen. De combinatie van deze informatie, samen met het beeld van het spelverloop, kan een indruk geven van het taalbegrip en de cognitieve vermogens van uw cliënt. Hoe snel reageert uw cliënt als een object verschijnt? Welke afbeeldingen trekken de aandacht? En hoe reageert uw cliënt op instructies?

De camera aan de achterzijde kunt u inzetten om een beeld te krijgen van hoe uw cliënt reageert op de buitenwereld. In de opnames ziet en hoort u de omgeving voor de camera, tegelijk met de oogbewegingen van uw cliënt. Met deze functie kunt u bijvoorbeeld kijken waar de aandacht naar uitgaat, hoe uw cliënt reageert op voorwerpen of personen, en of uw cliënt anticipeert op gebeurtenissen.

Meer informatie…

Magic Eye FX is ook verkrijgbaar in onze webwinkel.