Look Lab

Look Lab is een collectie van 38 spellen en creatieve activiteiten voor elke gebruiker van oogbesturing. Gebruik Look Lab om te leren omgaan met oogbesturing, vaardigheden te verbeteren, voor cognitieve stimulering, creatieve uitspattingen, of gewoon ter ontspanning. Look Lab is niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor tieners en volwassenen!

Vaardigheden ontwikkelen en verbeteren
Look Lab is ontwikkeld in samenspraak met docenten en professionals uit het speciaal onderwijs. Met de Look Lab spellen traint u 12 belangrijke vaardigheden voor oogbesturing. De activiteiten dagen de speler uit tot verschillende interacties, om doelen te raken, objecten te volgen of te sturen, en de cursor vast te houden of over het scherm te bewegen. Bij elke activiteit staat duidelijk aangegeven welke vaardigheden die activiteit helpt ontwikkelen.

Voor de analyse van prestaties en vorderingen maakt Look Lab tijdens het spelen een eenvoudige heatmap, die alle oogbewegingen van de speler weergeeft.

Makkelijk of moeilijker
Activiteiten met een spelelement kennen een makkelijke en een standaardmodus. In de makkelijke modus kunnen gebruikers activiteiten in hun eigen tempo ontdekken, zonder bang te hoeven zijn levens of tijd te verliezen. In de standaardmodus is een wedstrijdelement toegevoegd, waarbij activiteiten steeds moeilijker worden, met een tijdbeperking en/of een gelimiteerd aantal pogingen om te winnen.

Voor elk wat wils
Look Lab is geschikt voor elke leeftijd. Het introduceert oogbesturing op een positieve en motiverende manier. Maar het is ook geschikt voor tieners en volwassenen die op zoek zijn naar meer volwassen spellen voor oogbesturing.

Look Lab is er voor gebruikers van oogbesturing die:

  • voor het eerst kennismaken met oogbesturing en op een ontspannen manier, zonder druk of stress, willen oefenen
  • na de eerste actie-reactievaardigheden toe zijn aan een volgende stap
  • hun accuratesse en precisie willen trainen voor het gebruik van meer complexe programma’s
  • gewoon op zoek zijn naar leuke en motiverende activiteiten ter ontspanning
  • op zoek zijn naar meer uitdagende spellen voor gevorderde gamers
  • op zoek zijn naar toegankelijke manieren om zichzelf creatief te uiten in kunst of muziek

Gevorderde gebruikers kunnen binnen Look Lab zelf de regie nemen om activiteiten te starten en instellingen te wijzigen. De hele interface is toegankelijk met oogbesturing, maar ook muis- of hoofdbediening is mogelijk. Voor gebruikers met visuele beperking is er een contrastrijke modus met minder visuele details.

Familie
Look Lab maakt deel uit van de Look-serie, waartoe ook de programma’s Look to Learn en Look to Read behoren. Al deze programma’s zijn speciaal ontwikkeld voor oogbesturing.

Uitproberen
U kunt van Look Lab een beperkte demo downloaden. Deze geeft toegang tot 2 van de 38 activiteiten.

Onderstaande video’s geven een goed beeld van de inhoud van Look Lab. Deze video’s zijn Engelstalig, maar de Look Lab software zelf is volledig in het Nederlands beschikbaar.

Optie

Prijs

Toevoegen aan offerteaanvraag