Kojo

Kojo is een alles-in-een computer met oogbesturing, speciaal gemaakt voor professionals die werken met kinderen en volwassenen met ernstige motorische of meervoudige beperkingen. De Kojo is te gebruiken voor spel, communicatieontwikkeling, therapie en diagnostiek, en is ideaal om oogbesturing met meerdere cliënten uit te proberen en te oefenen.

Voor kinderen en volwassenen met ernstige meervoudige beperkingen is het niet gemakkelijk om zinvolle activiteiten te vinden voor dagbesteding en therapie. De mogelijkheden zijn beperkt en vaak passief van aard, waardoor cliënten achterblijven in hun cognitieve, emotionele, sociale en communicatieve ontwikkeling. De Kojo maakt het voor mensen met zelfs de meest ernstige bewegingsbeperkingen mogelijk een interactie te hebben met de omgeving. Niet alleen biedt de Kojo een zinvolle dagbesteding, maar bovenal zien wij cliënten spelenderwijs een ontwikkeling doormaken die ouders, therapeuten en begeleiders voorheen niet voor mogelijk hadden gehouden.

Kojo is een eigen product van rdgKompagne, ontwikkeld op basis van ervaringen met onze “Expoog” (of ook wel “Snoezelcomputer”).

Lees meer over de toepassingen en ervaringen uit de praktijk op interactiefsnoezelen.nl/Kojo.

Spel, communicatieontwikkeling, therapie en diagnostiek
Om op de Kojo een spel te spelen, hoeft de gebruiker alleen maar naar het scherm te kijken, er gebeurt dan direct iets leuks op het scherm. Zo leert de gebruiker het effect van zijn of haar oogbewegingen en leert hij of zij spelenderwijs omgaan met oogbesturing. Dit geeft cliënten de mogelijkheid basiscommunicatievaardigheden aan te leren. Voor sommigen kan dat een voorbereiding zijn op het gebruik van een communicatiehulpmiddel.

De Kojo is bovendien geschikt voor het gebruik van de Gaze Viewer software, die laat zien waar de gebruiker naar kijkt en zodoende inzicht geeft in wat deze begrijpt.

Dankzij het aanraakscherm is de Kojo niet alleen te gebruiken voor cliënten die werken met oogbesturing, maar ook voor uw andere cliënten.

Eenvoudig in gebruik
Met de Kojo wordt het gebruik van oogbesturing nog gemakkelijker. Het systeem heeft geen losse knoppen of kabels en is daardoor eenvoudig en zonder technische kennis in te zetten in de klas, groep, of therapieruimte: u haalt hem tevoorschijn, stopt de stekker in het stopcontact en zet hem aan, dat is alles.

De Kojo is voorzien van een handvat, waarmee u hem gemakkelijk meeneemt naar andere lokalen, en een montageplaat voor bevestiging aan een statief. Met een statief zorgt u voor gemakkelijke, goede en snelle positionering voor de gebruiker en wordt het geheel bovendien verrijdbaar. In deze combinatie vormt de Kojo een bijzonder praktisch en flexibel systeem voor al uw cliënten.

Uitvoeringen
De Kojo is voorzien van een aanraakscherm, een ingebouwde oogbesturingsmodule, ingebouwde speakers en software naar keuze. De Kojo is verkrijgbaar met een zwarte of groene afwerking.

Accessoires
Voor de Kojo zijn ook een beschermhoes en transportkoffer beschikbaar. In de handige transportkoffer neemt u de Kojo gemakkelijk en veilig mee naar verschillende vestigingen of gebouwen. De koffer is voorzien van een uitschuifbaar handvat en stevige wielen. In de koffer kunt u behalve de Kojo zelf ook de losse onderdelen netjes opbergen. De Kojo beschermhoes beschermt de Kojo tijdens intern transport en opslag aan het statief. De hoes is aan de achterkant voorzien van twee handige vakken waarin u uw losse accessoires kunt opbergen. De Kojo beschermhoes is ook verkrijgbaar in onze webshop.

Tijdens de Supportbeurs probeerde Jelle met onze Kojo voor het eerst oogbesturing uit:

Optie

Prijs

Toevoegen aan offerteaanvraag