Eyefeel

Trainen, ontwikkelen en ontspannen
Eyefeel is een pakket oefeningen en spellen voor kijktraining, therapie, ontwikkeling en ontspanning, speciaal gemaakt voor oogbesturing.

Eyefeel is ontwikkeld in samenwerking met een groep wetenschappers en therapeuten uit het speciaal onderwijs, de ontwikkelingspsychologie en de logopedie, die dagelijks te maken hebben met mensen met ernstige beperkingen.

Eyefeel bevat spellen op verschillende niveaus, waardoor de software voor verschillende doelgroepen en doelen kan worden ingezet. Er zijn o.a. oefeningen voor het trainen van de blikrichting, aandacht en concentratie, en het onderscheiden van begrippen. Door de oefeningen te combineren met uw eigen gesproken opdrachten of toelichting, traint u bovendien aanvullende vaardigheden, zoals ruimtelijke oriëntatie en begrip. Eyefeel kan ook heel goed gecombineerd worden met de Gaze Viewer software, om meer inzicht te krijgen in het kijkgedrag en begrip van uw cliënt.

Om de Eyefeel oefeningen optimaal af te stemmen op de gebruiker, zijn o.a. de gebruikte cursor en de selectiesnelheid instelbaar. Uniek is de mogelijkheid ook de marges in te stellen, zodat de gebruikte schermruimte verkleind kan worden.

Visuele aandacht
Met verschillende spellen leren cliënten op een speelse manier gericht te kijken naar verschillende plaatsen op het scherm. Deze spellen zijn gericht op het vergroten van het gezichtsveld en het trainen van visuele aandacht. Er zijn oefeningen waarbij de cliënt kort moet kijken naar afbeeldingen die zich verplaatsen over het scherm, en oefeningen waarbij de blik langduriger op een object gericht moet blijven.

Gericht kijken
Met “Therapeutische animaties” traint u op verschillende niveaus de kijkrichting. Cliënten worden uitgedaagd om achtereenvolgens naar verschillende plaatsen op het scherm te kijken en zo een spel uit te spelen. Zo moet een aapje de bananen uit alle bomen plukken, moet een brand geblust worden achter alle raampjes van een flatgebouw, en kan de gebruiker penalty’s schieten.

Volgen en sturen
Met de “Kinesiologische achtbaan” leren cliënten een element op het scherm met de ogen te volgen of te sturen over een achtbaan. U kunt hierbij gebruik maken van eigen stimulerende afbeeldingen.

Herkennen
In het onderdeel “Educatieve animaties” leren leerlingen objecten te onderscheiden. De oefeningen geven gerichte opdrachten om verschillende soorten fruit of potloden te vergelijken en de juiste stukken in een kom te doen. Potloden moeten zij matchen op kleur, lengte of dikte.

Kleuren
Eyefeel bevat vijf kleurplaten die op verschillende manieren ingekleurd kunnen worden, met meer of minder gerichte opdrachten en eigen inbreng. Door de kleurplaten te combineren met gesproken instructies traint u aanvullende vaardigheden, zoals het begrip van ruimtelijke relaties tussen objecten en de benaming daarvan.

Gamen
Tenslotte bevat de Eyefeel software enkele bekende spelletjes, die speciaal geschikt zijn gemaakt voor oogbesturing: Boter, kaas en eieren, “Colour blocks” en Arkanoid. Deze spellen zijn ook leuk om te spelen voor cliënten die functioneren op een hoger cognitief niveau.

Uitproberen
U kunt van Eyefeel een demo downloaden. Deze geeft 7 dagen lang de volledige functionaliteit.

 

Eyefeel is ook beschikbaar in onze webwinkel.

Optie

Prijs

Toevoegen aan offerteaanvraag