Skoog 2.0

Skoog 2.0 is een muziekinstrument in de vorm van een zachte kubus met 5 gekleurde “toetsen”. U gebruikt de Skoog 2.0 draadloos in combinatie met een iPad. Dankzij de speciale Skoog iPad-app kan iedereen muziek maken, die altijd mooi klinkt. Doordat het niet nodig is om de Skoog te leren bespelen, zoals bij andere instrumenten het geval is, kan de bespeler direct zijn creativiteit de vrije loop laten.

De Skoog stimuleert creatieve, cognitieve, sociale en motorische vaardigheden. Daarnaast kan de Skoog mensen activeren. De Skoog is dan ook een must-have voor leerkrachten in het speciaal of inclusief onderwijs en voor muziektherapeuten, maar ook voor activiteitenbegeleiders, bijvoorbeeld in verpleeghuizen voor dementerende ouderen.

Bediening
Bij het aanraken van de Skoog produceert de app vooraf gedefinieerde klanken. Niet alleen de toetsen, maar de gehele kubus is gevoelig voor aanraking. U bespeelt de Skoog dan ook niet alleen door op de toetsen te drukken, maar ook door op de kubus zelf te drukken, in de kubus te knijpen, hem te schudden of te kantelen. De Skoog reageert verschillend op verschillende aanrakingen: door bijvoorbeeld harder of juist zachter op de Skoog te drukken, brengt u variatie aan in de klank. In de Skoog app kunt u de gevoeligheid van de Skoog instellen.

Meespelen met bekende muziek
De Skoog app maakt het mogelijk om met enkele eenvoudige instellingen direct mee te spelen met uw favoriete muziek, zonder dat u de noten kent: wat u ook doet, het klinkt altijd! Vanuit de Skoog app heeft u toegang tot uw iTunes of Spotify muziekbibliotheek. Wanneer u een nummer selecteert, kan de app automatisch de bijpassende pentatonische toonladder detecteren en instellen. Heeft u geen muziekbibliotheek op uw iPad, dan kunt u op de website van Skoog de instellingen vinden voor een groot aantal populaire nummers en klassiekers, met een link naar het bijbehorende YouTube filmpje. De juiste toonladder is eenvoudig in te stellen in de Skoog app, waarna u snel met het YouTube filmpje kunt meespelen.

Jammen
Behalve meespelen met bekende muziek, kunt u natuurlijk ook gewoon vrij spelen. In de Skoog app kunt u niet alleen de gewenste toonladder instellen, maar ook een instrument (klank) of geluidseffect kiezen. De Skoog kan ook gebruikt worden als MIDI-controller voor apps als GarageBand. Op die manier krijgt de Skoog nog veel meer mogelijkheden en zijn nog veel meer instrumenten mogelijk.

Spelen van bladmuziek
Het is ook mogelijk om met de Skoog van “bladmuziek” te spelen. De Skoog bladmuziek bestaat uit een opeenvolging van gekleurde balken, die corresponderen met de kleuren van de toetsen. Een langere balk betekent dat u de toon langer moet aanhouden. Op de Skoog website is bladmuziek beschikbaar voor populaire en klassieke muziek, maar ook voor kinderliedjes. Zo kunt u bijvoorbeeld een kind op de Skoog laten meespelen in een orkest.

 

Optie

Prijs

Toevoegen aan offerteaanvraag