Magic Flute

Handenvrij musiceren
De Magic Flute is een uniek muziekinstrument dat volledig handenvrij kan worden bespeeld: u produceert geluid door te blazen, varieert het volume door harder of zachter uit te ademen, en varieert de toonhoogte door het instrument met de mond omhoog en omlaag te kantelen. Voor het bespelen van de Magic Flute is maar weinig longvolume nodig.

De Magic Flute produceert elektronisch geluid van hoge professionele kwaliteit. Het is een volwaardig blaasinstrument dat wat betreft mogelijkheden nauwelijks onderdoet voor gewone muziekinstrumenten. Het is dan ook goed mogelijk om met de Magic Flute muzieklessen te volgen en van bladmuziek te spelen.

De Magic Flute is een prachtapparaat voor kinderen en volwassenen met een beperkte handfunctie, die een volwaardig instrument willen leren bespelen, en voor mensen die bijv. door een spierziekte hun eigen blaasinstrument niet meer kunnen bespelen.

Ook voor laag cognitief niveau
Behalve melodieën spelen kun je met de Magic Flute ook heel gemakkelijk improviseren. De toonladder die met de Magic Flute gespeeld wordt, is instelbaar. Door gebruik te maken van een vereenvoudigde ladder, kan de gebruiker zonder enige muzikale ervaring of kennis al snel mooie muziek improviseren. De fluit blijkt dan ook al vanaf zeer jonge leeftijd bespeeld te kunnen worden en bovendien geschikt te zijn voor mensen met een laag cognitieniveau.

Door de muzikant zelf te bedienen
De Magic Flute is een uiterst gebruiksvriendelijk apparaat. Het is een “standalone” instrument en hoeft dus niet aangesloten te worden op een computer. De Magic Fluit bestaat uit de fluit zelf en een controlekastje met een display. De fluit is tevens de afstandsbediening voor het kastje. Zodoende is de Magic Flute geheel door de gebruiker zelf te bedienen.

De muzikant kan zelf een ander geluid selecteren en gebruiksinstellingen aanpassen. Instelbaar zijn o.a. de gevoeligheid, zuigfunctie, toonhoogte en toonladder. Het controlekastje is voorzien van een interne geluidskaart en heeft 128 verschillende instrumenten aan boord. Daarmee kan de Magic Flute klinken als een fluit, trompet, saxofoon of zelfs scheurende gitaren.

Op het controlekastje kunt u eenvoudig een set computerspeakers aansluiten, maar het is ook mogelijk met behulp van een MIDI-kabel andere elektronische geluidsbronnen aan te sluiten, zoals een keyboard, synthesizer, geluidsmodule of muziekcomputer.

In een computeromgeving met de juiste software kunt u het instrument zo naar uw hand zetten dat gebruikers zelfs zonder hoofdbewegingen muziek kunnen maken. Zo kunt u verschillende noten spelen door te variëren in het ademvolume, van geluid veranderen door kort aan het mondstuk te zuigen, of van toonladder veranderen door een schakelaar te activeren.

Ook voor trainen van de ademhaling
De Magic Flute is ontwikkeld als muziekinstrument, maar is ook een zeer uitdagende manier om ademhalingsoefeningen te doen. Met de Magic Flute wordt ademhalingstherapie nooit saai en het maken van de muziek is een mooie beloning voor de inspanning.

 

Optie

Prijs

Toevoegen aan offerteaanvraag