SHX MyRoom!

Een eigen snoezelruimte, ook voor thuis
Het inrichten van een snoezelruimte hoeft niet ingewikkeld te zijn: met SHX MyRoom! tovert u een slaapkamer, een hoek van een klaslokaal of andere kleine ruimte eenvoudig om tot een heuse eigen snoezelruimte.

Zelf samenstellen
Met MyRoom! creëert u kleinschalige snoezelruimtes met componenten naar keuze. Het concept is uiterst laagdrempelig en flexibel: u kiest alleen de elementen die u aan de snoezelruimte wilt toevoegen en met behulp van de centrale computer stemt u de gekozen onderdelen eenvoudig op elkaar af.

Veel onderdelen beschikbaar
Voor het samenstellen van een eigen MyRoom! snoezelruimte zijn veel zintuigen prikkelende elementen beschikbaar. Denk aan instelbare kleurenlampen, lichtgevende bubbelbuizen, sterrenprojecties, vibrerende zitzakken en kussens, en een verlichte ballenbak. Maar u kunt ook reguliere elektrische apparatuur op het systeem aansluiten, zoals een ventilator of een eenvoudige lamp. Met een projector of groot scherm maakt u de ruimte helemaal af.

Al deze elementen worden aangesloten op een compacte centrale computer. Met speciale software stemt u de onderdelen op elkaar af en creëert u thema’s door beelden, geluiden en effecten met elkaar te combineren tot een unieke “4D”-ervaring.

Thema’s en gecombineerde effecten
Met behulp van de eenvoudige SHX software kunt u eenvoudig alle onderdelen op elkaar afstemmen door zelf scènes te maken. Een scène is een combinatie van een video of afbeelding, geluid, licht, vibratie en/of ander effect, bijvoorbeeld rond een bepaald thema.

Zo zorgt u er bijvoorbeeld voor dat bij een projectie van een afbeelding of video van een paradijselijk strand, gelijktijdig bijpassende muziek klinkt, de kamer blauw verlicht wordt en de ventilator aan gaat, terwijl bij een afbeelding van een bos vogelgeluiden klinken en de kamer groen verlicht wordt. Bij een video van het heelal gebruikt u de sterrenprojector of laat u een spiegelbal draaien. Combineer een video van een voortrazende trein met een trillende stoel, muziek met een trillende stoel en een discobal, of projecties van dieren met geluiden of gesproken dierennamen. Of maak één grote bubbelruimte met geprojecteerde bubbels, bubbelgeluiden, een bubbelbuis en bellenblaasmachine.

Zo kunt u niet alleen ontspannende, maar ook educatieve en activerende activiteiten samenstellen. U kunt daarbij video-, afbeelding- en geluidbestanden gebruiken van uzelf of van internet. De software is erg gebruiksvriendelijk en de activiteiten zijn gemakkelijk te programmeren.

Door de gebruiker zelf te bedienen
Een MyRoom! snoezelruimte is bovendien geheel interactief: de gebruiker kan zelf de gewenste thema’s kiezen. Dat kan met behulp van een controller met grote gekleurde knoppen, losse schakelaars, een drukgevoelige mat, een grote dobbelsteen met gekleurde vlakken, een tablet of aanraakscherm waarop de gebruiker afbeeldingen kan kiezen, of met oogbesturing. Met behulp van de software koppelt u bijvoorbeeld het hierboven genoemde zeethema aan de blauwe knop en het bosthema aan de groene.

Zo stemt u het systeem helemaal af op de gebruiker: u kiest de bediening die het best past bij zijn of haar mogelijkheden en stemt de thema’s af op zijn of haar interesses. Dit geeft gebruikers de kans hun eigen ontspanningsactiviteiten of vrijetijdsbesteding te kiezen, invloed te hebben op hun omgeving, te voelen, te leren en te genieten, in een geheel persoonlijke entourage.

Ontspannen, ontwikkelen en activeren
Snoezelen heeft zijn nut inmiddels ruimschoots bewezen, niet alleen voor mensen met ernstige meervoudige beperkingen, maar ook in de gehandicaptenzorg en in de zorg voor ernstig demente ouderen. Snoezelen is niet slechts een zinvolle dagbesteding, maar werkt ontspannend, kan probleemgedrag reduceren, concentratie en alertheid bevorderen en het algehele welbevinden verbeteren.

Het interactieve aspect maakt MyRoom! echter geschikt voor een nog bredere doelgroep.

Zo kunnen voor kinderen en volwassenen met een laag ontwikkelingsniveau aantrekkelijke actie-reactie activiteiten gecreëerd worden. Dankzij de vele bedieningsmogelijkheden hebben zelfs personen met minimale motorische vaardigheden de unieke mogelijkheid een interactie te hebben met hun omgeving.

Ook is MyRoom! al succesvol ingezet om personen met autisme te trainen meer zelfstandig activiteiten uit te voeren op de eigen kamer en zich langere tijd zelf te leren vermaken. Activiteiten kunnen zonder hulp gestart worden, vragen aandacht en bevorderen de concentratie.

Recente ervaringen laten zien dat een snoezelomgeving bovendien therapeutische waarde kan hebben voor mensen met neurologische, neuromusculaire en psychiatrische aandoeningen. De rustgevende omgeving kan spierspanningen reduceren bij mensen met o.a. MS en Parkinson, maar ook bijvoorbeeld bij autisme. Voor deze groepen kan het cruciaal zijn dat zij zelf de sfeer kunnen bepalen door de juiste stimuli te kiezen.

Voor al deze doelgroepen kan het hebben van zo’n ruimte in de eigen (slaap)kamer van grote toegevoegde waarde zijn.

De MyRoom! Centrale
De kern van MyRoom! is de MyRoom! Centrale: een compact kastje met een ingebouwde computer en een veelheid aan poorten.

De MyRoom! Centrale bestaat uit:

 • Een computer die is geoptimaliseerd voor MyRoom!
 • De SHX Centrale met een veelheid aan poorten waarop u draadloos of bedraad de verschillende sensorische elementen kunt aansluiten.
 • Een vibro-akoestische versterker voor het aansturen van een BJ trilmeubel of –kussen.
 • De SHX software, waarmee u de elementen programmeert en bedient.
 • Een draadloos toetsenbord met touchpad.
 • Optioneel is het mogelijk een Voice Kit aan te sluiten, waarmee u de elementen kunt laten reageren op (stem)geluid.

Op de SHX Centrale bevinden zich de volgende poorten:

 • HDMI, DVI, DisplayPort en RGB voor het aansluiten van een beeldscherm, tv of beamer, voor de weergave van beelden. Voor de begeleider kan zo nodig een tweede scherm aangesloten worden.
 • Audio 5.1 voor het aansluiten van speakers voor de weergave van geluid.
 • Ethernet.
 • 3x USB voor het aansluiten van een harde schijf, USB-bedieningselementen en/of een BJ ToyBox
 • DMX-poort voor het aansluiten van gekleurde verlichting met een DMX-stekker.
 • RF-zender voor het aansturen van reguliere elektrische apparatuur, die zijn aan te sluiten op de draadloze BJ Enabler Sockets.
 • Een IR-zender voor het aansturen van infrarood elementen, zoals een tv of hifi-installatie.
 • IR-ontvanger voor het inleren van infraroodsignalen van andere afstandsbedieningen.
 • RF-ontvanger om het geheel met een BJ afstandsbediening aan te sturen.
 • 9 schakelaaraansluitingen: 6 voor het direct selecteren van 6 thema’s en 3 om de verschillende thema’s willekeurig, serieel of scannend te kiezen.

 

Optie

        Prijs

Toevoegen aan offerteaanvraag