omiVista en omiVista Mobii

omiVista is een interactief projectiesysteem, dat reageert op bewegingen en deze omzet in audiovisuele effecten. omiVista kan projecteren op de vloer, op een tafel, op een rolstoelblad, maar ook bijvoorbeeld op een tent. Veeg bladeren weg, verjaag vissen, kleur tekeningen in, trap ballonnen kapot, bespeel muziekinstrumenten en doe nog veel meer, eenvoudig door liggend, zittend, rollend, kruipend of lopend bewegingen te maken over de vloer, of met de armen te bewegen over tafel.

omiVista kan ingezet worden voor activeren, bewegen, ontspannen, spelen, leren en herinneren. Het systeem reageert op elke beweging in het projectiegebied, zodat ook groepsinteractie mogelijk is.

Veelzijdig en aanpasbaar
De omiVista onderscheidt zich van andere projectiesystemen door zijn flexibiliteit en het grote aantal activiteiten. Het systeem heeft standaard ruim 300 apps aan boord, waarvan 50 activiteiten speciaal voor ouderen. De activiteiten laten uiteenlopende sensorische werelden zien. De templates Wipe, Water, Splat, Scatter, Zones, Quiz en Ball Games zorgen voor verschillende audiovisuele effecten en spelelementen, die verschillende acties vragen van de gebruiker. Speciaal voor ouderen zijn er apps rond aansprekende thema’s, zoals het Nederland van vroeger.

De omiVista+ geeft u bovendien de mogelijkheid om activiteiten te veranderen, of met behulp van de templates uw eigen apps te maken.

Dankzij al deze mogelijkheden is de omiVista niet alleen geschikt voor dagbesteding, maar ook voor educatie, geheugentraining en therapie. Het systeem stimuleert bewegingen, zintuigen en de hersenen.

Interactief snoezelen en ontwikkelen
De omiVista kan een bijdrage leveren aan de communicatieontwikkeling van mensen met een zeer laag ontwikkelingsniveau of ernstige meervoudige beperkingen. Doordat met elke beweging direct een audiovisuele reactie wordt uitgelokt, krijgen zij de unieke mogelijkheid een interactie te hebben met hun omgeving en basiscommunicatievaardigheden te trainen, zoals actie-reactie, keuzes maken en samenspelen. Daarnaast stelt het gebruikers in staat in een veilige omgeving nieuwe concepten te leren kennen. Op hoger niveau kan spelenderwijs gewerkt worden aan ruimtelijk bewustzijn, visuele concentratie, timing en probleemoplossen.

Actief aan tafel
Zitten uw cliënten vaak passief aan tafel? Wilt u hen uitlokken tot bewegen, maar is een wandeling voor hen geen optie? Wilt u hun zinvolle dagbesteding bieden, maar hebben zij weinig mogelijkheden? De omiVista kan ook op een tafel projecteren. Met de speciale apps voor ouderen, rond aansprekende thema’s zoals het Nederland van vroeger, biedt u dementerende ouderen een mooie dagbesteding.

Educatie en therapie
Dankzij de mogelijkheid uw eigen oefeningen te maken, is omiVista ook geschikt voor bijvoorbeeld fysiotherapie, met oefeningen voor balans of motorische ontwikkeling, en educatieve doeleinden, door bijvoorbeeld gebruik te maken van kleuren, getallen, letters of dieren.

Eenvoudige editor
De omiVista+ versie is voorzien van een eenvoudige editor, waarmee u uw eigen activiteiten kunt maken en het systeem gemakkelijk aanpast aan uw cliënten, uw doel, of bijvoorbeeld de tijd van het jaar.

Raken uw cliënten snel uitgekeken? Wissel af en toe eens van plaatjes. Is er meer nodig om uw cliënten te prikkelen? Gebruik persoonlijke foto’s en video’s, bijvoorbeeld van familieleden, de eigen stad, of een favoriete band. Zijn cliënten snel uitgespeeld? Maak het eens wat moeilijker. Op zoek naar spannend lesmateriaal? Vraag om specifieke antwoorden of reacties. En maak ook eens speciale activiteiten rond Sinterklaas, Kerst, Koningsdag, de seizoenen, sportevenementen en andere feestelijkheden.

In de editor kiest u eenvoudig het gewenste effect (template) en voegt u uw eigen afbeeldingen en geluiden toe. Zo kunt u niet alleen zelf bepalen welke objecten in de projectie te zien zijn, maar ook wat er gebeurt wanneer ze worden aangeraakt. In sommige templates kunt u bovendien de plaats van de objecten bepalen. Daarnaast kunt u zelf het aantal objecten, de snelheid van de bewegingen en de gevoeligheid instellen.

In de tabel hieronder hebben we de overeenkomsten en verschillen tussen de standaard omiVista en de Plus-versie voor u op een rijtje gezet:

Opties

omiVista

omiVista Plus

Verrijdbaar

X

X

Op vloer én tafel te gebruiken

X

X

In hoogte verstelbaar / grootte van het beeld aanpasbaar

X

X

Ruim 300 activiteiten voor verschillende doelgroepen

X

X

Haarscherp en helder beeld

X

X

Directe reacties

X

X

Aanpasbaar aan niveau d.m.v. afstandsbediening tijdens activiteit (beweegsnelheid, gevoeligheid, herstelsnelheid)

X

X

Instellingen aanpasbaar in de software

X

Activiteiten bewerken via de software

X

Nieuwe activiteiten met eigen foto’s en afbeeldingen maken

X

Eigen muziek en video’s gebruiken

X

Speellijsten aanpassen

X

X

Nieuwe speellijsten maken

X

Nieuwe (persoonlijke) activiteiten en speellijsten te bestellen via rdgKompagne

X

X

Nieuwe activiteiten en speellijsten toevoegen via USB

X

X

Uniek mobiel systeem
In vergelijking met vloerprojectie vraagt tafelprojectie om een hogere plaatsing van de projector. Om die reden worden tafelprojecties doorgaans aan het plafond gemonteerd. Voor instellingen die het systeem op meerdere afdelingen willen inzetten, is dat niet handig. Voor die instellingen is een uniek mobiel systeem ontwikkeld: de omiVista Mobii. De Mobii is voorzien van stevige wielen, waarmee u hem gemakkelijk naar verschillende ruimtes rijdt. Met de elektrische hoog-laagverstelling brengt u de projector eenvoudig naar de juiste hoogte en maakt u de projectie passend voor zowel vloer als vrijwel elk tafelblad.

De omiVista Mobii is zeer eenvoudig te bedienen: stop de stekker in het stopcontact, druk op de aanknop en het systeem doet de rest. Met de bijgeleverde afstandsbediening bladert u langs de miniaturen van de beschikbare activiteiten en kiest u het gewenste spel.

Wilt u een extra grote projectie op een vaste locatie? Dan is de omiVista ook verkrijgbaar als vaste installatie. Deze versie wordt vast gemonteerd aan het plafond.

Combineren
De omi projectiesystemen voor vloer, wand en plafond kunnen met elkaar gecombineerd worden om een complete interactieve ervaring te bewerkstelligen. Alle systemen kunnen dan middels één bedieningspaneel (omiPad) bediend worden. Dat kan apart, maar ook gelijktijdig, waarbij alle systemen hetzelfde thema volgen (bijvoorbeeld muziek of natuur).

omiVista kan ook gecombineerd worden met oogbesturing. In deze combinatie kunnen kinderen met zeer beperkte bewegingsmogelijkheden de beelden beïnvloeden met hun ogen en zo aan de interactie deelnemen.

 

Lees alles over de omiVista en de inzet voor verschillende doelgroepen op interactiefsnoezelen.nl

 

Opties
Hieronder ziet u de meest gangbare samenstellingen, maar andere combinaties zijn vaak ook mogelijk. Neem voor uw specifieke wensen contact met ons op.

Optie

Prijs

Toevoegen aan offerteaanvraag