omiReflex

omiReflex is een interactief wandprojectiesysteem, dat reageert op bewegingen en deze omzet in audiovisuele effecten. omiReflex projecteert de beelden op verticale oppervlakken, zoals een muur, whiteboard of projectiescherm. De werking komt grotendeels overeen met die van de omiVista. Echter in tegenstelling tot omiVista is omiReflex voorzien van twee camera’s. De eerste volgt de bewegingen van de gebruiker, de tweede maakt opnames van de gebruiker zelf en plaatst die live in de projectie. Zo kan de gebruiker bijvoorbeeld de armen bewegen om te drummen, plaatjes in te kleuren, of objecten van het scherm te vegen zodat het eigen beeld zichtbaar wordt, alsof hij voor een magische spiegel staat. Dit verbetert niet alleen de interactieve ervaring, maar helpt ook bij de ontwikkeling van het zelfbewustzijn en verhogen van het zelfvertrouwen.

Wanneer de camera bewegingen detecteert in het projectiegebied, worden deze door de software direct omgezet in visuele effecten in het geprojecteerde beeld. Zelfs de kleinste beweging wordt beloond, of dat nou met een arm is, met een been of bijvoorbeeld met het hoofd. Dit maakt de omiReflex geschikt voor kinderen en volwassenen met uiteenlopende niveaus en handicaps.

De omiReflex is geschikt voor interactief snoezelen, maar ook voor educatieve of therapeutische doeleinden, zowel individueel als groepsgewijs. Het systeem stimuleert bewegingen en stelt gebruikers in staat in een veilige omgeving nieuwe concepten te leren kennen. De omiReflex past ook goed binnen het leercurveconcept: het kan een bijdrage leveren aan de communicatieontwikkeling van mensen met een zeer laag ontwikkelingsniveau. Doordat met elke beweging direct een audiovisuele reactie wordt uitgelokt, krijgen deze personen de unieke mogelijkheid een interactie te hebben met hun omgeving. Wanneer zij zich bewust worden van de eigen invloed op de omgeving, kunnen met behulp van verschillende activiteiten verdere basiscommunicatievaardigheden getraind worden, zoals actie-reactie, keuzes maken en samenspelen. Op hoger niveau kan spelenderwijs gewerkt worden aan ruimtelijk bewustzijn, visuele concentratie, coördinatie en probleemoplossen.

omiReflex wordt geleverd met meer dan 300 voorgeprogrammeerde activiteiten in vijf thema’s drie niveaus. Het is bovendien mogelijk de activiteiten te personaliseren met eigen afbeeldingen, geluiden en video’s. De software maakt het ook mogelijk voortgang bij te houden.

omiReflex is beschikbaar in een vaste en een mobiele uitvoering. De vaste uitvoering bestaat uit een plafondmontage met een of meer projectoren. De camera-unit wordt boven de projectie gemonteerd. Deze versie is het meest geschikt voor bijvoorbeeld snoezelruimtes, algemene ruimtes en klaslokalen. De mobiele versie bestaat uit een verrijdbare kast met ingebouwde projector en camera-unit. Wanneer deze tegen een muur geplaatst wordt, verschijnt de projectie boven de kast op de muur. Beide versies zijn zeer eenvoudig te bedienen: druk eenvoudig op de aanknop en het systeem doet de rest.

Combineren
De verschillende omi projectiesystemen kunnen met elkaar gecombineerd worden om een complete interactieve ervaring te bewerkstelligen. Alle systemen kunnen dan middels één bedieningspaneel (omiPad) bediend worden. Dat kan apart, maar ook gelijktijdig, waarbij alle systemen hetzelfde thema volgen (bijvoorbeeld muziek of natuur).

Optie

Prijs

Toevoegen aan offerteaanvraag