SwitchTrainer

SwitchTrainer leert leerlingen omgaan met twee schakelaars voor het bedienen van de computer. De oefeningen worden langzaam in moeilijkheid opgebouwd: van het eenvoudig maken van keuzes uit twee mogelijkheden, tot het kiezen uit meerdere items door met de ene schakelaar te bladeren en met de andere te selecteren. Zo leert de leerling spelenderwijs de vaardigheden die nodig zijn voor het scannend bedienen van andere programma’s en voor het spelen van computerspellen die scannend met twee schakelaars bediend worden.

De verschillende spellen zijn allemaal opgebouwd rond dezelfde zes hoofdrolspelers Kip, Muis, Mol, Zeehond, Aap en Slang, met vele leuke afbeeldingen en animaties. De spellen bieden uiteenlopende opties om te leren werken en te oefenen met twee schakelaars. Initiatief en leren door doen zijn daarbij belangrijker dan het reageren op voorgedefinieerde antwoorden en het uitvoeren van taken.

Het programma is met name ontworpen voor kinderen met een fysieke beperking, al dan niet in combinatie met een leerachterstand. SwitchTrainer kan voor het grootste deel ook bediend worden met één schakelaar in de automatische scanmodus, de nadruk ligt echter op bediening met twee schakelaars.

Systeemeisen
Windows 2000/XP/Vista/7
Adobe Flash Player 9 of hoger
Pentium 350 MHz
128 MB RAM
80 MB vrije ruimte op de harde schijf
Minimale schermresolutie 1024 x 768 bij 16 bits kleuren, 17″ monitor aanbevolen
Soundblaster compatibele geluidskaart
Cd-romspeler

Om SwitchTrainer te kunnen uitvoeren, moet de cd-rom in de speler geplaatst zijn. Meervoudige licenties worden geleverd op evenzoveel cd’s. De multilicentie wordt geregistreerd op het besteladres en geleverd op USB-stick. Deze versie kan op een onbeperkt aantal pc’s op het besteladres geïnstalleerd worden.

Uitproberen
U kunt van SwitchTrainer een 14-dagen demo downloaden.

 

SwitchTrainer is ook beschikbaar in onze webwinkel.

Optie

Prijs

Toevoegen aan offerteaanvraag