Pillo

Gamen met kussens
Pillo is een uniek computerspel dat je speelt met kleurige zachte kussens. Door de kussens te knuffelen, erin te knijpen, te draaien of schudden, laat je in de spellen van alles gebeuren. Pillo stimuleert o.a. beweging en samenwerking, en is geschikt voor iedereen die ook maar een beetje kan bewegen.

De kussens fungeren als controller. De zachte en intuïtieve interface nodigt uit om ze aan te raken en te knuffelen. Doordat de spellen de gebruiker uitdagen tot samenwerken en fysiek bewegen, wordt gamen een gezonde activiteit.

De spellen
Pillo bevat een serie verantwoorde, geweldloze spellen, die gebouwd zijn in samenwerking met verschillende doelgroepen. De spellen zijn onder te verdelen in drie categorieën: Activeren, Enerveren en Revalideren.

Catch That Note
In deze game vang je samen de noten van een muzikale compositie. Door in het kussen te drukken beweeg je een paddle op en neer om de noten te kunnen vangen en het muziekstuk te beluisteren. Het spel simuleert om op een spontane manier met elkaar samen te werken en op een laagdrempelige manier te bewegen.

Circus Utilla
Circus Utilla is een serie van drie sportieve minigames die ingaan op de thema’s drukverdeling (balans), repetitie, en reactievermogen, vormgegeven in een op het circus geïnspireerde stijl. Dit spel is ontwikkeld om mensen op een speelse en meetbare manier te helpen revalideren.

De Beleefgames
Deze serie van zes beleefgames is gericht op het activeren van mensen met een matige tot ernstige meervoudige beperking. De games bieden een herkenbare actie-reactie structuur die met de toegankelijke Pillo controller goed aansluit bij de doelgroep. Ook zijn deze games door hun repetitief karakter geschikt voor o.a. fysio- en ergotherapie.

Jellycious
Vrolijk, schattig, en fruitig. Pak het sappig fruit op dat van de bomen valt en voer het aan de hongerige pudding. Dit spel stimuleert op een speelse manier samenwerken en bewegen.

Mayayana
In Mayayana werken twee spelers samen om edelstenen te verzamelen voor de hoogste score. Beide spelers besturen ieder één kant van het cirkelvormige speelbord waarin een gouden munt heen en weer beweegt waarmee je de diamanten kunt pakken. Mayayana heeft als doel de gebruikers op een speelse en uitdagende wijze te leren samenwerken.

Pillo Original
In Pillo Original werk je samen om een stip over je scherm te bewegen. Baan je een weg door het veld van rode cirkels en verzamel alle witte punten. Door het rustgevende melodietje waan je je in een trance tijdens het spelen. Pillo Original is oorspronkelijk ontwikkeld om kinderen met autisme op een rustgevende manier te leren samenwerken.

Pillobeats
Pillobeats is een ritmisch, melodisch muziekspel. De spelers besturen samen een cirkel door op de Pillo controllers te drukken. Het doel is om het nummer volledig te maken door zoveel mogelijk punten te behalen. Twee spelers zijn voor de besturing aan elkaar verbonden, dus het spel kan niet worden gespeeld wanneer enkel één speler zich inzet. Hierdoor leren de spelers op een speelse manier
samenwerken.

Super Totem Stacker
In Super Totem Stacker stapelen twee spelers de houten totems op elkaar om samen een zo hoog mogelijke totempaal te bouwen. Super Totem Stacker is goed voor teambuilding en gezonde uitdaging.

Testronaut
Hans de astronaut is met zijn ruimteschip neergestort op een onbekende planeet. In Testronaut navigeren twee spelers samen door de laboratoria van de aliens om alle onderdelen voor het ruimteschip te verzamelen en zo Hans te helpen zijn schip te repareren. Testronaut stimuleert de sociale activatie.

Vijversprong
De game Vijversprong bestaat uit een tweetal visuele thema’s waarin twee tot vier spelers afwisselend een kikker of snoepje voort laten springen door het kussen in te drukken én weer los te laten. De game is o.a. geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en is rustgevend, verhalend en toch actief. Vijversprong is speciaal ontworpen met en voor cliënten met een Ernstige Meervoudige Beperking.

Oogbesturing
De spellenset Beleefgames, voor cliënten met een laag cognitief niveau is in samenwerking met rdgKompagne ook geschikt gemaakt voor oogbesturing. Onder de naam Dotty Games zijn deze spellen ook verkrijgbaar als losse software zonder kussens.

Voor elke computer
Pillo is verkrijgbaar als “Starter” set met twee kussens, of als “Basic” set met vier kussens. De beide sets bevatten een ontvanger, lader en alle de Pillo-spellen. De sets zijn met elke computer te gebruiken, bijvoorbeeld als accessoire bij de Acticomm.

Optie

Prijs

Toevoegen aan offerteaanvraag