Acticomm

Acticomm is een computersysteem met aanraakscherm, verwerkt in een veilig meubel, en voorzien van speciale software. De Acticomm is speciaal ontwikkeld voor mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking, die normaalgesproken niet zelfstandig kunnen computeren.

Acticomm biedt veel activiteiten in één hulpmiddel: voor luisteren en kijken, bewegen, activeren, herkennen of herinneren, spelen en leren. Acticomm geeft zelfregie, vergroot de belevingswereld, en brengt plezier.

Sterk en veilig meubel
Acticomm bestaat uit een computer die is geïntegreerd in een zwaar, duurzaam en veilig meubel, dat bestand is tegen ruw gebruik. Aan de voorzijde is een robuust aanraakscherm bevestigd, dat spatwaterdicht is en tegen een stootje kan. Alle computerknoppen en bedrading zijn volledig weggewerkt, zodat de eindgebruiker er niet bij kan.

Het meubel is zo ontworpen dat het ook voor gebruikers in een rolstoel toegankelijk is. Met de verstelbare monitorarm verandert u eenvoudig de hoogte en positie van het scherm. Acticomm is bovendien voorzien van wielen, waarmee u hem gemakkelijk naar een gebruiker toe rijdt, of meeneemt naar een andere ruimte.

Autonomie
Op de Acticomm is standaard het softwarepakket Active geïnstalleerd. Active is ontwikkeld in samenwerking met logopedisten en therapeuten werkzaam in de gehandicapten- en ouderenzorg. Binnen de Active omgeving kan de gebruiker filmpjes en foto’s bekijken, muziek luisteren, educatieve of gewoon leuke spelletjes spelen, internetten, en andere activiteiten doen.

De Acticomm geeft gebruikers de mogelijkheid zelf, zonder hulp, keuzes te maken. De Active software is volledig met het aanraakscherm te bedienen en zo ontworpen dat eindgebruikers geen toegang hebben tot het achterliggende besturingssysteem. Zo kunnen zij in een veilige omgeving hun activiteiten kiezen en op een plezierige en uitdagende manier nieuwe dingen leren.

De Acticomm geeft cliënten niet alleen eigen regie, maar maakt ze ook even zelfredzaam. Dat geeft u als begeleider even de tijd en rust om iets anders te doen, terwijl uw cliënt zich vermaakt met de Acticomm.

Activiteiten
In de Active software zijn standaard 15 activiteiten beschikbaar, waaronder memoryspellen, actie-reactietrainingen, een tekenprogramma en verschillende cognitieve en motorische oefeningen. Deze speciaal ontwikkelde programma’s stimuleren het maken van keuzes en kunnen bijdragen aan communicatieontwikkeling en verbetering van concentratie en motoriek.

Via een gebruiksvriendelijke beheeromgeving kunt u als begeleider bepalen tot welke activiteiten de gebruiker toegang heeft. Daarnaast kunt u de gebruiker toegang geven tot foto’s en andere afbeeldingen, films, muziek en internetpagina’s.

Door afbeeldingen te combineren met spraak kunt u bovendien eenvoudig nieuwe activiteiten maken, zoals bijvoorbeeld een luisterboek. Voor het maken van activiteiten kunt u behalve van uw eigen bestanden ook gebruikmaken van een verzameling rechtenvrij materiaal, die binnen de software beschikbaar is, waaronder filmpjes, muziek en afbeeldingen.

Daarnaast is het ook mogelijk gebruikers toegang te geven tot externe (Windows) programma’s, bijvoorbeeld spelsoftware, een tekstverwerker of Skype.

Profielen
Elke gebruiker kan gebruik maken van zijn eigen profiel met een eigen bureaublad, dat toegang geeft tot een persoonlijke selectie van spelletjes en activiteiten, maar ook tot de eigen muziek, filmpjes en foto’s, bijvoorbeeld van familie, een lievelingsdier of idool.

In de beheeromgeving kunt u de Acticomm geheel aanpassen aan het niveau, de voorkeuren en de belevingswereld van de eindgebruiker. U kunt achtergrondkleuren en iconen wijzigen, foto’s, filmpjes en muziek toevoegen, en uw stem of andere geluiden opnemen. Voor elke gebruiker kunt u zo een eigen gebruikersprofiel opslaan, waardoor meerdere cliënten van dezelfde Acticomm gebruik kunnen maken.

Gebruikers die niet met een aanraakscherm overweg kunnen, kunnen de Acticomm scannend met een schakelaar bedienen. Is dat te moeilijk, dan kunt u het gebruik beperken tot één activiteit, bijv. met een grote drukknop door een verzameling filmpjes bladeren.

Handige beheerfuncties
Voor extra gebruiksgemak is het mogelijk profielen te kopiëren, heeft de software een geïntegreerde back-upfunctie en een helpfunctie met tutorialvideo’s.

Net als het bureaublad en de activiteiten voor de eindgebruiker is ook de beheeromgeving volledig te bedienen met het aanraakscherm.

Doelgroep
De Acticomm is ontwikkeld voor mensen die door een beperking niet of moeilijk zelfstandig activiteiten kunnen ondernemen. Doordat de interface en activiteiten volledig afgestemd kunnen worden op het niveau en de leefwereld van de gebruiker, is de Acticomm in te zetten voor een brede doelgroep: van jong tot oud, voor kinderen in het speciaal onderwijs tot mensen met ernstige meervoudige beperkingen of dementie.

Voor mensen die niet met een aanraakscherm of schakelaar overweg kunnen, is er de PCEye 5 Monitor Mount, die de Acticomm geschikt maakt voor oogbesturing. Met deze beugel bevestigt u een PCEye 5 oogbesturingsmodule eenvoudig en stevig onder het scherm van de Acticomm. Zo kunnen nog meer van uw cliënten zelf met de Acticomm spelen. De Monitor Mount is leverbaar als accessoire bij de Acticomm maar is, als u al een Acticomm heeft, ook los te bestellen.

Ervaringen
“We zien cliënten echt opbloeien als ze met de Acticomm bezig zijn.” (Stichting Zuidwester)

“In het begin liet ik haar zien hoe het werkte, maar dat kon ze al heel snel alleen.” (Fatima Zorg)

“Cliënten komen zelf in actie, waardoor ze meer bewegen. We kunnen beter met ze communiceren en dus beter begeleiden. Met de Acticomm vergroten we de wereld van onze cliënten.” (Ipse de Brugge)

“Nog nooit had ik hem verbaasd zien kijken maar bij de Acticomm gingen zijn wenkbrauwen omhoog.” (Uit Vakblad Klik)

Meer ervaringen kunt u lezen op Acticomm.nl.

Acticomm upgraden
Het robuuste Acticomm meubel is ontworpen om tegen een stootje te kunnen. Het meubel gaat dan ook lang mee en hoeft niet snel vervangen te worden. Maar computers verouderen natuurlijk wel op den duur. Bent u in het bezit van een oude Acticomm en is deze toe aan vernieuwing? Dan is er ook een upgradepakket verkrijgbaar. Hiermee vervangt u alleen de computeronderdelen van de Acticomm en krijgt u bovendien de allernieuwste software. Zo kunt u uw meubel behouden en kosten besparen.

De upgrade kan op maat voor u worden samengesteld en bevat naar keuze een nieuwe pc, monitor, draagarm en de nieuwste Active software.

 

Lees alles over Acticomm en de inzet voor verschillende doelgroepen op Acticomm.nl

 

Optie

Prijs

Toevoegen aan offerteaanvraag