Acticomm Active

Gebruiksgemak voorop
Acticomm Active software is speciaal ontwikkeld voor mensen met een verstandelijke beperking en maakt het gebruik van de computer gemakkelijk en plezierig. Active voorziet computers van een uiterst eenvoudig bureaublad met grote duidelijke knoppen met plaatjes. Hiermee kunnen gebruikers zelf spellen en andere programma’s opstarten, muziek luisteren en foto’s of filmpjes bekijken. Active heeft bovendien een geïntegreerde veilige internetbrowser. Zo zorgt deze intuïtieve software voor herkenning en plezier.

Active is ontwikkeld in samenwerking met logopedisten en therapeuten werkzaam in de gehandicapten- en ouderenzorg. Active is oorspronkelijk gemaakt voor de Acticomm, maar kan nu ook op andere computers gebruikt worden.

Veilige afgeschermde omgeving
Active geeft de gebruiker op een gemakkelijke manier toegang tot zijn eigen spellen en andere apps. De software legt een schil over Windows, waardoor de gebruiker niet in de Windows omgeving terecht hoeft te komen. Zo wordt alles weergegeven op dezelfde eenvoudige manier en kan de gebruiker niet verdwalen.

Active is bovendien voorzien van een volledig geïntegreerde, vereenvoudigde en veilige internetbrowser. Hiermee krijgt de gebruiker toegang tot websites via de knoppen in het Active-menu. De browser heeft geen adresbalk, geen verwarrende menu’s of knoppen, en geen tabbladen; alle links worden geopend in hetzelfde venster. De enige knoppen in beeld zijn voor terug en vooruit bladeren, en om terug te gaan naar het Active-menu.

Zelf bedienen
De bedoeling van Active is gebruikers in staat te stellen volledig zelfstandig te computeren. Bij de ontwikkeling is dan ook niet alleen gedacht aan gebruiksgemak, maar ook aan mogelijkheden voor alternatieve bediening. Active komt optimaal tot zijn recht op een computer met aanraakscherm, zoals de Acticomm, maar is ook te bedienen met een (aangepaste) muis of schakelaar, of met oogbesturing in combinatie met een PCEye.

Eenvoudig naar wens in te richten
Ook voor begeleiders is de Active software eenvoudig in gebruik. In de gebruiksvriendelijke setupomgeving kunt u het programma helemaal inrichten en vormgeven naar de voorkeuren van de gebruiker. U voegt eenvoudig eigen bestanden toe, zoals foto’s, filmpjes, muziek en geluiden. Geluiden kunt u koppelen aan plaatjes of foto’s. Met de ingebouwde opnamefunctie kunt u binnen de setupomgeving ook gemakkelijk spraakopnames maken. Zo maakt u in een handomdraai een luisterboek of communicatiekaart. Behalve bestanden kunt u ook links toevoegen naar programma’s of webpagina’s. Bij de Active software zijn bovendien 15 spellen en oefeningen inbegrepen, die u aan de gebruikerspagina kunt toevoegen.

Door gebruik te maken van “groepen” kunt u de inhoud naar wens indelen, bijvoorbeeld naar onderwerp. Maar u kunt de groepen ook inzetten als gebruikersprofielen, om elke gebruiker toegang te geven tot zijn of haar eigen programma’s, muziek en films, binnen een scherm met eigen knoppen en kleuren.

Spelen en leren
Standaard worden er met de Active software 15 spellen en oefeningen meegeleverd. Dit zijn onder andere memoryspelletjes, actie-reactiespellen, een tekenprogramma en cognitieve en motorische oefeningen. Al deze applicaties zijn geschikt voor aanraakscherm en schakelaarbediening en een aantal ook voor oogbesturing.

De unieke kenmerken van Active 3.0
Helemaal persoonlijk:
* Volledig naar eigen voorkeur in te richten
* Instelbare grootte van iconen en profielen in het menu
Helemaal veilig:
* Windows afgeschermd voor de eindgebruiker
* Geïntegreerde veilige internetbrowser
Met inhoud naar keuze:
* Inclusief 15 spellen en oefeningen
* Inclusief rechtenvrij materiaal, waaronder filmpjes, muziek en afbeeldingen
* Eenvoudig eigen foto’s, filmpjes, muziek, spraak, geluiden en websites toevoegen
* Toegang tot externe programma’s, zoals spelsoftware, tekstverwerker, Skype, etc.
* Geïntegreerde audio-opname en afspeelfuncties
Geschikt voor meerdere gebruikers:
* Instellen van meerdere gebruikersprofielen
* Kopiëren, plakken, slepen en verbergen van profielen of thema’s
Geschikt voor alternatieve bediening:
* Geoptimaliseerd voor aanraakscherm
* Scanfunctie voor eenknopsbediening
* Dwellfunctie voor oogbesturing
Gemakkelijk in te richten:
* Overzichtelijk en gebruikersvriendelijk beheersysteem
* Geïntegreerde helpfunctie met tutorialfilms
* Geïntegreerde back-upfunctie

Systeemeisen
Op Acticomm systemen wordt de Active software standaard geïnstalleerd.
Als los softwarepakket is Active 3.0 te gebruiken op elke computer met Windows 10.

Demo
Er is van Active 3.0 ook een demoversie beschikbaar. Hiermee kunt u alle functies van de software 30 dagen uitproberen. Vraag de demo aan.

 

Acticomm Active is ook beschikbaar in onze webwinkel.

Wilt u uw Acticomm systeem upgraden naar versie 3.0? Neem dan contact met ons op.

 

Optie

Prijs

Toevoegen aan offerteaanvraag