• Communicatie
  • Bediening
  • Zelfstandig leven
  • Ontwikkeling, spel en therapie
  • Adaptatietechniek
ProxPAD met object

ProxPAD: communiceren met objecten

19-11-2020

De ProxPAD is een communicatiehulpmiddel dat werkt met fysieke voorwerpen of afbeeldingen om spraakberichten te activeren. Dit werkt simpel: u voorziet een object van een speciale ’tag’ en spreekt op de ProxPAD de bijbehorende boodschap in. Wanneer u vervolgens het voorwerp op de ProxPAD legt of erboven houdt, wordt de spraak geactiveerd.

Maak taal tastbaar en concreet

Door herkenbare voorwerpen te koppelen aan een communicatieve boodschap, maakt de ProxPAD concepten en begrippen tastbaar en concreet. Zo helpt u gebruikers te begrijpen dat je taal op een functionele manier kunt gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld de eigen drinkbeker om ‘Ik wil drinken’ te zeggen, of de favoriete knuffel voor ‘Beer is lief’. En is de gebruiker toe aan abstractere verwijzers? Stap dan over op foto’s van de eigen voorwerpen, of zelfs op symbolen.

De ProxPAD is heel geschikt voor mensen met een motorische, visuele en/of cognitieve beperking. Het gebruik van een fysiek object of herkenbare afbeelding maakt het voor de gebruiker makkelijker het verband te leggen tussen het voorwerp in de hand en de boodschap die het apparaat laat horen. Communicatie krijgt op deze manier meteen concrete betekenis.

Grote broer

Groeit de taalontwikkeling en kan de gebruiker meer keuzes aan? Overweeg dan over te stappen naar de ProxTalker. Deze werkt met dezelfde techniek, maar heeft vijf (kleinere) knoppen in plaats van één.

 

De ProxPAD en ProxTalker zijn nu ook beschikbaar in onze webwinkel.