• Communicatie
  • Bediening
  • Zelfstandig leven
  • Ontwikkeling, spel en therapie
  • Adaptatietechniek
PCS ThinLine

PCS ThinLine en Contrast

04-07-2018

Naast de welbekende “Classic” PCS symbolen zijn er nu ook twee alternatieve PCS bibliotheken beschikbaar: PCS High Contrast en PCS ThinLine. Deze zijn ook bruikbaar in Mind Express en Communicator.

PCS High Contrast is een bibliotheek met hoog contrast PCS symbolen, speciaal ontwikkeld voor slechtzienden en mensen met een visuele beperking. De High Contrast symbolen hebben minimaal detail en zijn helder gekleurd op een zwarte achtergrond. Daardoor zijn ze beter zichtbaar dan de standaard symbolen.

De PCS ThinLine symbolen zijn minder “speels” en bevatten meer detail dan de standaard PCS symbolen. De ThinLine symbolen zijn ontworpen om volwassenen en jongeren meer aan te spreken.

Gebruiken in Mind Express

Indien u beschikt over een geldige PCS licentie voor Mind Express 4 kunt u ook de High Contrast en ThinLine bibliotheken gebruiken. Deze zijn niet standaard geïnstalleerd, maar kunt u beschikbaar maken door de Mind Express software opnieuw te installeren en daarbij de gewenste bibliotheken aan te vinken. Het is ook mogelijk de bibliotheken los te installeren. Download daarvoor het gewenste installatiebestand:

PCS High Contrast bibliotheek voor Mind Express
PCS ThinLine bibliotheek voor Mind Express

Gebruiken in Communicator

Indien u beschikt over een geldige PCS licentie voor Communicator 5 kunt u ook de High Contrast en ThinLine bibliotheken gebruiken. Standaard zijn deze niet zichtbaar, maar u kunt ze aanzetten via het menu Extra > Afbeeldingenbibliotheken.