Oproepsysteem met sensoren

01-12-2016

Veilig zelfstandig wonen met op afstand iemand die een oogje in het zeil houdt? Daar kunnen de producten van Casenio bij helpen!

Het Casenio assortiment bestaat uit sensoren voor oproepen en signaleren van problemen. Door deze sensoren slim te combineren, zorgt Casenio voor een gevoel van rust, veiligheid, zekerheid en gemak.

De sensoren van Casenio staan draadloos in verbinding met een huiscentrale. Deze geeft een melding bij ongebruikelijke of onveilige situaties en kan ook uw contactpersonen oproepen. De huiscentrale kan een melding versturen bij (in)activiteit in huis op onverwachte tijdstippen, wanneer u het bed verlaat, de deur op een ongebruikelijk tijdstip (bijv. ’s nachts) open gaat, etc. Daarnaast kan de huiscentrale u attenderen op uw medicatie, een openstaande deur of raam, maar ook bijvoorbeeld rookontwikkeling of water in huis. Het is ook mogelijk apparaten automatisch te laten in- of uitschakelen als reactie op een gebeurtenis. Laat bijvoorbeeld het licht aan gaan wanneer u uit bed stapt, of de tv, verlichting en verwarming uitschakelen wanneer u naar bed gaat of uw woning verlaat.

Wat er moet gebeuren in welke situaties, wat ongebruikelijk of ongewoon is, en wie in zo’n geval moet worden opgeroepen, bepaalt u zelf, door scenario’s te “programmeren” in een online serviceportaal. Zo is o.a. in te stellen wie in welke situatie moet worden geïnformeerd, in welke volgorde en op welke manier.

Bij signalering van een scenario geeft de huiscentrale uzelf een melding en indien gewenst ook een of meer contactpersonen. De opgeroepen persoon kan vervolgens via de huiscentrale met u (proberen te) spreken.

De producten van Casenio zijn binnenkort verkrijgbaar in onze webshop.

Meer informatie…

 

Terug naar het nieuwsoverzicht