Totaaloplossingen

Op het gebied van omgevingsbediening kan rdgKompagne het totale pakket bieden van aangepaste afstandsbedieningen, speciale apparatuur en aanpassingen in de woning, zowel IR als RF (o.a. Z-Wave).

Doordat rdgKompagne een zeer breed aanbod heeft aan middelen voor omgevingsbediening en bovendien samenwerkt met alle betalende instanties, kunnen wij een integrale aanpak bieden en u als geen ander adviseren en ondersteunen bij de aanvraag van alle benodigde aanpassingen om uw huis bedienbaar te maken.

Persoonlijke hulpmiddelen en woningaanpassingen vallen voor vergoeding binnen verschillende regelingen, waardoor u voor omgevingsbediening vaak met verschillende leveranciers te maken krijgt. rdgKompagne werkt samen met alle betalende instanties. Aangepaste afstandsbedieningen vallen onder de ZVW of AWBZ. Voor deze hulpmiddelen heeft rdgKompagne contracten met alle zorgverzekeraars en zorgkantoren. De benodigde woningaanpassingen daarentegen vallen onder de WMO. Hiervoor werken wij samen met gemeenten.

Een totaaloplossing kan bestaan uit:

  • Een aangepaste afstandsbediening, te bedienen met hand, voet, hoofd, mond, stem of ogen.
  • Speciale apparatuur, zoals een aangepaste telefoon, bladomslagapparaat of oproepsysteem.
  • Ontvangers voor “losse” apparatuur in huis, zoals bijvoorbeeld een koffiezetapparaat of schemerlamp.
  • Woningaanpassingen, zodat u uw woning zelfstandig kunt betreden en er zo zelfstandig mogelijk kunt wonen. Denk aan aanpassingen aan deuren, intercomsystemen, liften, ramen, gordijnrails en verlichting.

De verschillende ontvangers en componenten die nodig zijn voor het aanpassen van woningen worden op deze website niet nader beschreven. Neemt u voor meer informatie of een adviesgesprek contact met ons op.