Housemate Pro

Housemate Pro maakt uw smartphone of tablet geschikt voor omgevingsbediening en maakt alle functies toegankelijk met een schakelaar of joystick. Housemate Pro bestaat uit een app voor op de telefoon of tablet, in combinatie met een Bluetooth interfacekastje. De app legt als het ware een schil over het besturingssysteem van de telefoon, die de functies in een vereenvoudigd menu weergeeft, waardoor ze makkelijk en snel toegankelijk zijn. Het bijbehorende interfacekastje is voorzien van een schakelaaraansluiting en een 6-pins aansluiting voor een (rolstoel)joystick of vijffunctieschakelaar. Met die laatste kan de gebruiker binnen de Housemate app naar boven, naar beneden, naar links en naar rechts navigeren en een functie selecteren. Daarnaast heeft het kastje een krachtige infrarood zender en optioneel een ingebouwde RF-zender voor omgevingsbediening.

De software kent vier voorgedefinieerde niveaus, waarin minder of meer functies beschikbaar zijn. Behalve de functies van de mobiele telefoon bevat de Housemate software 16 programmeerbare pagina’s voor het bedienen van apparaten in huis. De indeling, afbeeldingen en teksten van deze pagina’s kunnen naar wens aangepast worden. Dat aanpassen kunt u doen op de telefoon of tablet zelf. Infraroodsignalen worden eenvoudig ingeleerd met behulp van de originele afstandsbedieningen van uw tv, dvd-speler, etc. Er kunnen maximaal 250 IR-codes ingeleerd worden. Het is ook mogelijk macro’s te maken.

Naast de IR-zender kan de Housemate Pro optioneel uitgerust worden met een ingebouwde EasyWave RF-zender met 32 functies. Hiermee kunnen Easywave ontvangers aangestuurd worden. Ook kan met deze zender het Eldat oproepsysteem bediend worden.

Voor bediening met een schakelaar maakt Housemate Pro gebruik van rij-kolom scanning, waarbij eerst de rijen en dan de cellen van de pagina’s doorlopen worden. Het is mogelijk automatisch of handmatig te scannen. Bij automatisch scannen worden functies automatisch doorlopen en selecteert de gebruiker een functie door te klikken. Bij handmatig scannen doorloopt de gebruiker de cellen op eigen tempo door middel van korte kliks en maakt selecties door middel van lange kliks. Ook auditief scannen is mogelijk, zodat de gebruiker de telefoon ook kan bedienen wanneer deze het scherm niet kan zien. De functies worden dan tijdens het scannen uitgesproken.

Het is bovendien mogelijk het scherm van de telefoon als schakelaar te gebruiken. In plaats van een externe schakelaar te activeren, tikt men dan op het scherm.

Gebruikers die alle functies en apps op hun telefoon of tablet willen kunnen bedienen, kunnen gebruik maken van een muisemulator, die met de schakelaar of joystick kan worden bediend. De muisemulator van de Housemate Pro laat een muiscursor horizontaal en verticaal over het scherm bewegen, die u vervolgens met de schakelaar kunt stoppen. Zo is elk icoon, knop of invoerveld op uw smartphone of tablet bereikbaar. Daarnaast kan Housemate ook de swipefunctie emuleren . (Let op: voor muisemulatie moet uw smartphone of tablet het Bluetooth HID-profiel ondersteunen.)

Technische gegevens
Geschikt voor iOS en Android smartphones en tablets
Interfacekastje:
IR-zender
Easywave RF-zender (optioneel)
3,5 mm jack voor eenfunctieschakelaar
6-pins aansluiting voor vijffunctieschakelaar
Relaisuitgang voor het bedienen van bijv. een oproepsysteem
Bluetooth voor draadloze verbinding met de smartphone of tablet

 

Optie

Prijs

Toevoegen aan offerteaanvraag