Housemate Pro

Housemate Pro is een uitgebreide versie van ClickToPhone, die niet alleen de functies van uw smartphone of tablet toegankelijk maakt, maar ook mogelijkheden biedt voor omgevingsbediening.

Net als ClickToPhone is Housemate Pro een aanpassing die het mogelijk maakt uw smartphone of tablet te bedienen met een schakelaar. Housemate Pro bestaat uit software voor op de telefoon of tablet en een Bluetooth interfacekastje. Dit interfacekastje is voorzien van een schakelaaraansluiting en een 6-pins aansluiting voor een (rolstoel)joystick of vijffunctieschakelaar. Met die laatste kan de gebruiker binnen de software naar boven, naar beneden, naar links en naar rechts navigeren en een functie selecteren. Naast deze aansluitingen heeft het kastje een krachtige infrarood zender en optioneel een ingebouwde RF-zender.

De software legt als het ware een schil over het besturingssysteem van de telefoon, die de functies in een vereenvoudigd menu weergeeft. De software kent vier voorgedefinieerde niveaus, waarin minder of meer functies beschikbaar zijn.

Behalve de functies van de mobiele telefoon bevat de Housemate software 16 programmeerbare pagina’s voor het bedienen van apparaten in huis. De indeling, afbeeldingen en teksten van deze pagina’s kunnen naar wens aangepast worden. Aanpassen kan op de telefoon of tablet zelf; een pc is hiervoor niet nodig. Infraroodsignalen worden eenvoudig ingeleerd met behulp van de originele afstandsbedieningen van uw tv, dvd-speler, etc. Er kunnen maximaal 250 IR-codes ingeleerd worden. Het is ook mogelijk macro’s te maken.

Naast de IR-zender kan de Housemate Pro optioneel uitgerust worden met een ingebouwde EasyWave RF-zender met 32 functies. Hiermee kunnen Easywave ontvangers aangestuurd worden. Ook kan met deze zender het Eldat oproepsysteem bediend worden.

Voor bediening met een schakelaar maakt Housemate Pro gebruik van rij-kolom scanning, waarbij eerst de rijen en dan de cellen van de pagina’s doorlopen worden. Het is mogelijk automatisch of handmatig te scannen. Bij automatisch scannen worden functies automatisch doorlopen en selecteert de gebruiker een functie door te klikken. Bij handmatig scannen doorloopt de gebruiker de cellen op eigen tempo door middel van korte kliks en maakt selecties door middel van lange kliks. Ook auditief scannen is mogelijk, zodat de gebruiker de telefoon ook kan bedienen wanneer deze het scherm niet kan zien. De functies worden dan tijdens het scannen uitgesproken.

Het is bovendien mogelijk het scherm van de telefoon als schakelaar te gebruiken. In plaats van een externe schakelaar te activeren, tikt men dan op het scherm.

Gebruikers die alle functies en apps op hun telefoon of tablet willen kunnen bedienen, kunnen gebruik maken van een muisemulator, die met de schakelaar of joystick kan worden bediend. Via de “ClickToPhone schil” zullen er altijd apps en functies ontoegankelijk blijven. Met een muis is echter elk icoon, knop of invoerveld op uw smartphone of tablet bereikbaar. De muisemulator van de Housemate Pro laat een muiscursor horizontaal en verticaal over het scherm bewegen, die u vervolgens met de schakelaar kunt stoppen. Daarnaast kan Housemate ook de swipefunctie emuleren . (Let op: voor muisemulatie moet uw smartphone of tablet het Bluetooth HID-profiel ondersteunen.)

Technische gegevens
Geschikt voor iOS en Android smartphones en tablets
Interfacekastje:
IR-zender
Easywave RF-zender (optioneel)
3,5 mm jack voor eenfunctieschakelaar
6-pins aansluiting voor vijffunctieschakelaar
Relaisuitgang voor het bedienen van bijv. een oproepsysteem
Bluetooth voor draadloze verbinding met de smartphone of tablet

 

Optie

Prijs

Toevoegen aan offerteaanvraag