• Communicatie
  • Bediening
  • Zelfstandig leven
  • Ontwikkeling, spel en therapie
  • Adaptatietechniek
rdgKompagne Proefvocabulaire

Nu te downloaden: het rdgKompagne Proefvocabulaire

07-12-2022

De logopedisten van rdgKompagne hebben een nieuw, bijzonder praktisch vocabulaire ontwikkeld. Dit ‘Proefvocabulaire’ is speciaal gemaakt voor beginnende communiceerders en hun omgeving, om op een laagdrempelige manier te proeven aan en oefenen met een dynamisch communicatiehulpmiddel.

We hebben het Proefvocabulaire ontwikkeld omdat we weten dat een proefperiode met een dynamisch communicatiehulpmiddel erg complex kan zijn. Met deze zorgvuldig samengestelde tool helpen wij u onderzoeken of uw kind of cliënt een dynamisch communicatiehulpmiddel kan (leren) gebruiken en er voldoende indicaties zijn voor een aanvraag.

Het Proefvocabulaire is geen compleet (kern)vocabulaire, maar bevat doelgerichte pagina’s met een beperkt aantal kernwoorden en categorieën, om te kunnen communiceren in alledaagse situaties, specifieke oefeningen te doen en te werken aan ontwikkeldoelen. Om u goed op weg te helpen met het stellen van doelen, modelleren en oefenen, bevat de tool naast het vocabulaire ook een instructievideo, werkdocument en een tweetal activiteitenkaarten. Zo kan iedereen gemakkelijk met het Proefvocabulaire aan de slag en hebt u alles in handen om uw proefperiode succesvol te laten verlopen.

Het rdgKompagne Proefvocabulaire is beschikbaar voor Mind Express 5, Snap, Proloquo2Go en TouchToTell Sammie. Alle benodigde bestanden en documenten zijn hier gratis te downloaden.