• Communicatie
  • Bediening
  • Zelfstandig leven
  • Ontwikkeling, spel en therapie
  • Adaptatietechniek
DATEurope Member

Nieuwe Europese samenwerking

25-03-2021

DATEurope

Al lange tijd werkt rdgKompagne nauw samen met veel Europese ontwikkelaars en bedrijven, o.a. in ARKOM-verband. Nu heeft een groot aantal Europese organisaties zich officieel verenigd in DATEurope, een nieuwe Europese brancheorganisatie voor digitale ondersteunende technologie (of Digital Assistive Technology).

Missie en visie

DATEurope vertegenwoordigt de DAT-industrie met zijn ontwikkelaars, producenten, distributeurs en serviceverleners in heel Europa. De missie is deze gespecialiseerde industrie te verenigen, voor meer invloed op wetgeving, bewustwording, duurzaamheid, groei en commercie. De visie van DATEurope is toegang tot digitale ondersteunende technologie voor iedereen beschikbaar te maken.

De specifieke Europese uitdagingen, inclusief verschillende talen, vergoedingssystemen, culturen en wetgevingen, bewogen meer dan 50 bedrijven om zich direct vanaf het begin bij DATEurope aan te sluiten. En meer partijen staan in de rij om geregistreerd worden.

DATEurope zal samenwerken met alle stakeholders in digitale ondersteunende technologie, niet alleen in Europa, maar in de hele wereld. Een sterk netwerk helpt alle leden hetzelfde doel na te streven: de beste technologie en service ter verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met beperkingen. Samen ontwikkelden en volgen we een set gedragsregels om ethische groei van de sector te waarborgen.