• Communicatie
  • Bediening
  • Zelfstandig leven
  • Ontwikkeling, spel en therapie
  • Adaptatietechniek
Cosmo

Nieuwe Cosmo-spellen!

19-11-2020

Er zijn 4 nieuwe spellen beschikbaar in de Cosmo-app:

Toggle is een melodieuze activiteit die gericht is op het ontwikkelen van aandachts- en luistervaardigheden en bewustwording van oorzaak en gevolg. Je hoeft alleen maar op de Cosmoid te drukken om hem van kleur te laten veranderen en de muziek te starten of te pauzeren.

In Allemaal verschillend moeten gebruikers reeksen maken en problemen oplossen, alleen of met een team. Door op de Cosmoids te drukken moeten ze ervoor zorgen dat er nooit twee knoppen met dezelfde kleur zijn. Dat lijkt makkelijk met 2 of 3 Cosmoids, maar wordt steeds moeilijker als er meer bij komen.

In de activiteit Als het lampje brandt moet de gebruiker op de groene Cosmoid drukken voordat hij rood wordt om een punt te scoren. Bij het moeilijke niveau wordt er een punt afgetrokken als er verkeerd op de knop wordt gedrukt. Deze activiteit is gericht op het trainen van het reactievermogen, grofmotorische vaardigheden en het richten van de aandacht.

Tik ‘m snel is een computerspel voor het trainen van aandacht, motorische vaardigheden en (bij meerdere spelers) samenwerking. De gebruiker moet op de Cosmoid drukken met dezelfde kleur als het blok dat naar beneden valt op het scherm. Het spel wordt steeds moeilijker als de blokken sneller vallen.

Update uw app op de iPad om ook deze 4 uitdagende nieuwe activiteiten te kunnen spelen!

Nog geen Cosmo?

Bent u nog niet in het bezit van dit populaire lampjesspel? Kijk dan snel in onze webshop! Daar leest u ook alles over de andere 14 spellen. Behalve de software is nu ook het instappakket Cosmo Explore aangepast. Dit bestaat nu uit 3 Cosmoids in plaats van 4, met een aantrekkelijke instapprijs.