Muziekinstrumenten die iedereen kan bespelen

02-03-2015

rdgKompagne introduceert de Beamz en Skoog: muziekinstrumenten die iedereen kan bespelen. Ze worden aangesloten op een computer en met behulp van de speciale software kan iedereen muziek maken, die altijd mooi klinkt.

Beamz is een instrument met laserstralen. Door je handen, voeten of een voorwerp in de stralen te houden, roep je voorgeprogrammeerde geluiden of muziekfragmenten op. De Beamz software bevat een groot aantal tracks, die bestaan uit achtergrondmuziek en bijpassende samples voor de verschillende lasers. De klanken die je speelt, passen altijd bij de achtergrond. Het maken van muziek is zo wel heel gemakkelijk! Uniek aan de Beamz is het aantal bedieningsmogelijkheden, waardoor vrijwel iedereen de Beamz kan bespelen.

Skoog is een zachte kubus met 5 gekleurde “toetsen”. Je bespeelt de Skoog door op de toetsen of op de kubus zelf te drukken, erin te knijpen of hem te kantelen. De software zorgt ervoor dat je met enkele eenvoudige instellingen direct kunt meespelen met je eigen favoriete muziek, zonder dat je de noten kent: het klinkt altijd!

Zowel van de Beamz als van de Skoog software is ook een aangepaste versie beschikbaar, voor gebruikers die werken met oogbesturing.

Doordat het niet nodig is om de Beamz en de Skoog te leren bespelen, zoals bij andere instrumenten het geval is, kan de bespeler direct zijn creativiteit de vrije loop laten. Je bespeelt de instrumenten op je eigen niveau: als eenvoudig actie-reactie speelgoed, tot een instrument voor het spelen van complexere muziekstukken.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht