• Communicatie
  • Bediening
  • Zelfstandig leven
  • Ontwikkeling, spel en therapie
  • Adaptatietechniek
omiVista mobiel

Mobiele interactieve vloerprojectie

16-05-2013

rdgKompagne introduceert een tweede interactief vloerprojectiesysteem: OmviVista. Net als Magic Carpet projecteert OmiVista beelden op de vloer, die reageren op bewegingen. Zo kunnen bijvoorbeeld bladeren worden weggeveegd, vissen worden weggejaagd, ballonnen kapot worden getrapt, tekeningen worden ingekleurd en muziekinstrumenten worden bespeeld, eenvoudig door liggend, zittend, rollend, kruipend of lopend bewegingen te maken over de vloer.

OmiVista is enerzijds een snoezelmiddel, dat de zintuigen prikkelt van kinderen en volwassenen met zeer beperkte mogelijkheden. Anderzijds vormt het systeem dankzij de interactieve mogelijkheden een sensorische leeromgeving. De software van OmiVista is uitgebreider dan die van Magic Carpet en biedt ook mogelijkheden om zelf oefeningen aan te passen. Dit maakt OmiVista geschikter voor gebruik binnen de fysiotherapie, bijvoorbeeld voor balansoefeningen en motorische ontwikkeling, en voor educatieve doeleinden, door bijvoorbeeld gebruik te maken van kleuren, getallen, letters of dieren.

OmiVista is verkrijgbaar als vast en als mobiel systeem. Het mobiele systeem kan dankzij de verrijdbare kast eenvoudig naar verschillende ruimtes worden verplaatst.

Meer informatie…