• Communicatie
  • Bediening
  • Zelfstandig leven
  • Ontwikkeling, spel en therapie
  • Adaptatietechniek
Jimi met Jimi doorkijkraam

Maak kennis met Jimi

17-10-2019

Onze Kojo heeft er een nieuw vriendje bij. Jimi is een kartonnen doorkijkraam, speciaal gemaakt om op een simpele maar doeltreffende manier te oefenen met oogcommunicatie en/of inzicht te krijgen in het kijkgedrag en de communicatieve vaardigheden van een cliënt.

Om Jimi te gebruiken drukt u eenvoudig de losse kaartjes uit het raam, plakt of tekent er symbolen, foto’s of andere plaatjes op, en bevestigt die met het bijgeleverde klittenband tegen de randen. De kartonnen delen die u uit de handvatten drukt, zijn te gebruiken als voetjes. Neem vervolgens tegenover uw cliënt plaats aan tafel of houd het raam omhoog. Wijs naar de plaatjes terwijl u uw cliënt een keuze voorlegt. Naar welk plaatje kijkt uw cliënt?

Jimi is gemaakt door onze productontwikkelaar Paco, naar een idee van collega Jimi, ontstaan vanuit praktijkervaringen met Kojo-cliënten. Het raam is bedoeld als goedkope oplossing voor tijdelijk gebruik en als mogelijke opstap naar oogbesturing.

Hebt u de indruk dat uw cliënten met hun ogen spreken, maar kunnen zij dat nog niet laten zien op een computer? Oefen dan eerst eens met Jimi!

Jimi is verkrijgbaar in onze webshop Eelke Verschuur.