• Communicatie
  • Bediening
  • Zelfstandig leven
  • Ontwikkeling, spel en therapie
  • Adaptatietechniek
SHX lichtslieren

Maak kennis met Het Nieuwe Snoezelen

06-02-2020

Van passief ervaren naar actief meedoen


Wilt u méér kunnen doen met uw cliënten met beperkte mogelijkheden? Zou u het begrip Snoezelen meer diepgang willen geven? Wilt u ervaren hoe u interactie creëert in een snoezelruimte, hoe u klassieke elementen kunt inzetten voor educatie of therapie, en hoe u met nieuwe elementen iedereen kan laten meedoen?

Kom dan op woensdag 4 of donderdag 5 maart naar onze gratis workshop in Utrecht!

Workshop interactief/therapeutisch snoezelen

Op 4 en 5 maart organiseren wij in samenwerking met BJLive! een viertal workshops in onze nieuwe interactieve snoezelruimte in Utrecht. In een 2½ uur durende sessie ervaart u de vele mogelijkheden van het interactieve SHX systeem en leert u hoe u deze kunt inzetten voor cliënten met beperkte mogelijkheden. We laten zien hoe u theoretische ontwikkelingsmodellen kunt gebruiken als basis voor therapeutisch snoezelen en gaan daar hands-on mee aan de slag.

We laten u zien op welke manieren u uw cliënten zélf de ruimte kunt laten beïnvloeden en wat dat voor toegevoegde waarde heeft voor ontwikkeling, educatie en therapie. Laat bijvoorbeeld de kleuren van een bubbelbuis reageren op de kleuren van een favoriet plaatje op de iPad. Of roep filmpjes op met fysieke objecten, zoals speelgoeddiertjes. Geef zelfs cliënten met de meest ernstige beperkingen zelf de regie: met robuuste bedieningen die niet zomaar kapot kunnen, zoals een grote zachte dobbelsteen, of met slechts stemgeluiden of oogbewegingen. En maak het vooral ook persoonlijk, door elke cliënt zijn eigen beelden en andere stimuli te geven.

Naar Spaans model

In Spanje is al veel ervaring opgedaan met het inzetten van multisensory rooms op deze manier. Niet alleen voor mensen met ernstige meervoudige beperkingen, maar ook bij autisme en dementie, in het speciaal onderwijs en de revalidatie. BJLive! is autoriteit op dit gebied en komt speciaal naar Nederland om met u die ervaringen te delen.

Komt u ook?

Meld u dan snel aan want het aantal plaatsen is beperkt! De workshop is gericht op professionals in de zorg en is gratis toegankelijk. Na aanmelding ontvangt u van ons per e-mail een bevestiging met aanvullende informatie.