SHX Snoezelruimtes

Dementie

omiVista

Acticomm

Kojo

DIGIwand

Meer...

Interactief snoezelen voor dementie

Interactief snoezelen voor dementie

Het bekendste kenmerk van dementie is een afnemend geheugen. Maar ook taalproblemen, een gebrek aan initiatief en het terugtrekken uit sociale situaties komen bij dementie veel voor. Interactief snoezelen kan voor deze mensen positief bijdragen aan een gevoel van welzijn met sensorische, motorische, cognitieve en/of sociale activiteiten, helemaal persoonlijke te maken met eigen foto’s, filmpjes en muziek. Zo kan het mensen uit hun isolement halen, helpen herinneringen op te halen en aanleiding geven tot een gesprek. En het belangrijkste: u geeft mensen zélf de regie. 

Bekijk hieronder ons aanbod voor mensen met dementie. En lees ook ons artikel De belevingswereld van mensen met dementie.

Een van de bekendste kenmerken van dementie is een afnemend geheugen. Ook taalproblemen, een gebrek aan initiatief en het terugtrekken uit sociale situaties zijn veelvoorkomende problemen bij mensen met dementie. Interactief snoezelen kan bij deze cliënten positief bijdragen aan een gevoel van welzijn, maar ook sensorische, motorische, cognitieve en sociale achteruitgang tegengaan. Het geeft mensen bovendien het gevoel nog enige controle uit te kunnen oefenen op de omgeving en kan helpen herinneringen vast te houden. Zo kan het mensen uit hun isolement halen en aanleiding geven tot een gesprek.

Onderstaande hulpmiddelen zijn helemaal persoonlijke te maken met eigen foto’s, filmpjes en muziek. Verander bijvoorbeeld de Acticomm eens in een heuse jukebox met favoriete muziek!

Bekijk hieronder het aanbod voor mensen met dementie.

SHX Snoezelruimtes

Creëer een ontspannende interactieve snoezelruimte waarin mensen zelf controle kunnen uitoefenen op hun omgeving en haal herinneringen op met eigen foto’s, video’s en muziek. 

omiReflex

Interactieve wandprojectie waarin je jezelf terugziet, helemaal persoonlijk te maken met aanpasbare oefeningen, foto’s en muziek.

Cosmo

Spelen, bewegen, en vooral plezier maken met lichtgevende “knoppen” en een iPad. Dat is Cosmo!

omiVista

Interactief projectiesysteem voor vloer én tafel, mobiel of vast, persoonlijk te maken met herkenbare foto’s en muziek.

Acticomm

Een laagdrempelige computer in een vriendelijke meubel om makkelijke zelf filmpjes en foto’s te kijken, spellen te spelen en muziek te luitsteren.

En denk ook eens aan deze hulpmiddelen:

CARY Base

Toont in één oogopslag duidelijk de tijd, het dagdeel, de dag van de week, en belangrijke afspraken en herinneringen.

MEMOplanner

Grote digitale kalender die de dagplanning duidelijk maakt met plaatjes en stippen.

MEMOday

Helpt mensen met geheugenproblemen overzicht te houden over de dag.