• Communicatie
  • Bediening
  • Zelfstandig leven
  • Ontwikkeling, spel en therapie
  • Adaptatietechniek

Interactief snoezelen voor dementie

Het bekendste kenmerk van dementie is een afnemend geheugen. Maar ook taalproblemen, een gebrek aan initiatief en het terugtrekken uit sociale situaties komen bij dementie veel voor. Interactief snoezelen kan voor deze mensen positief bijdragen aan een gevoel van welzijn met sensorische, motorische, cognitieve en/of sociale activiteiten, helemaal persoonlijke te maken met eigen foto’s, filmpjes en muziek. Zo kan het mensen uit hun isolement halen, helpen herinneringen op te halen en aanleiding geven tot een gesprek. En het belangrijkste: u geeft mensen zélf de regie.

Bekijk hieronder ons aanbod voor mensen met dementie. En lees ook ons artikel De belevingswereld van mensen met dementie.

 

Neem contact met ons op
SHX voor dementie

SHX Snoezelruimtes

Creëer een ontspannende interactieve snoezelruimte waarin mensen zelf controle kunnen uitoefenen op hun omgeving en haal herinneringen op met eigen foto’s, video’s en muziek.

 

Lees alles over SHX Snoezelruimtes
SHX voor dementie

omiVista

Interactief projectiesysteem voor vloer én tafel, mobiel of vast, persoonlijk te maken met herkenbare foto’s en muziek.

 

Lees alles over omiVista
omiVista

omiReflex

Interactieve wandprojectie waarin je jezelf terugziet, helemaal persoonlijk te maken met aanpasbare oefeningen, foto’s en muziek.

 

Lees alles over omiReflex
omiReflex voor dementie

Acticomm

Een laagdrempelige computer in een vriendelijke meubel om makkelijke zelf filmpjes en foto’s te kijken, spellen te spelen en muziek te luitsteren.

 

Lees alles over Acticomm
Acticomm

Cosmo

Spelen, bewegen, en vooral plezier maken met lichtgevende “knoppen” en een iPad. Dat is Cosmo!

 

Lees alles over Cosmo
Cosmo

En denk ook eens aan deze hulpmiddelen: