Interactief snoezelen in je eigen kamer

17-12-2015

Het inrichten van een snoezelruimte hoeft niet ingewikkeld te zijn: met SHX MyRoom! tovert u een slaapkamer, een hoek van een klaslokaal of andere kleine ruimte eenvoudig om tot een heuse eigen snoezelruimte.

Veel elementen beschikbaar
Voor het samenstellen van uw eigen MyRoom! snoezelruimte kunt u kiezen uit uiteenlopende elementen. Denk aan instelbare kleurenlampen, lichtgevende bubbelbuizen, een sterrenprojectie, vibrerende zitzak en verlichte ballenbak, maar ook aan reguliere elektrische apparaten, zoals een ventilator. U maakt de ruimte af met een beamer of tv.

Thema’s
Met behulp van de eenvoudige SHX software kunt u eenvoudig alle onderdelen op elkaar afstemmen. Zo zorgt u er bijvoorbeeld voor dat bij een projectie van een afbeelding of video van een paradijselijk strand, gelijktijdig bijpassende muziek klinkt, de kamer blauw verlicht wordt en de ventilator aan gaat, terwijl bij een afbeelding van een bos vogelgeluiden klinken en de kamer groen verlicht wordt. Bij een video van het heelal  gebruikt u de sterrenprojector of laat u een spiegelbal draaien. Combineer een video van een voortrazende trein met een trillende stoel, muziek met een trillende stoel en een discobal, of projecties van dieren met geluiden of gesproken dierennamen. Of maak één grote bubbelruimte met geprojecteerde bubbels, bubbelgeluiden, een bubbelbuis en bellenblaasmachine.

Door de gebruiker zelf te bedienen
Een MyRoom! snoezelruimte is bovendien volledig interactief: de gebruiker kan zelf de gewenste thema’s kiezen. Dat kan met behulp van een controller met grote gekleurde knoppen, losse schakelaars, een drukgevoelige mat, een grote dobbelsteen met gekleurde vlakken, een tablet of aanraakscherm waarop de gebruiker afbeeldingen kan kiezen, of met oogbesturing.

Zo stemt u het systeem helemaal af op de gebruiker: u kiest de bediening die het best past bij zijn of haar mogelijkheden en stemt de thema’s af op zijn of haar interesses. Dit geeft gebruikers de kans hun eigen ontspanningsactiviteiten of vrijetijdsbesteding te kiezen, invloed te hebben op hun omgeving, te voelen, te leren en te genieten, in een geheel persoonlijke entourage.

Meer informatie…

 

Terug naar het nieuwsoverzicht