iHandle en iTongue

12-04-2017

De Ihandle is een ingenieus mini-touchpadje met functies voor muisbediening, tekstinvoer en het besturen van de rolstoel. De Ihandle kan gebruikt worden voor het bedienen van de computer, tablet, smartphone, omgevingsbediening, alarmering en/of rolstoel.

De Ihandle bestaat uit twee kleine aanraakgevoelige oppervlakken onder elkaar, elk voorzien van een aantal minuscule sensoren. U bedient de Ihandle door deze sensoren licht aan te raken. Afhankelijk van de actieve modus kunt u door de sensoren aan te raken de rolstoel of muiscursor in 8 richtingen sturen of tekst invoeren. Voor het invoeren van tekst werken de sensoren als een T9-toetsenbord.

De Ihandle is gemaakt voor mensen met uiterst beperkte bewegingsmogelijkheden en kracht, zoals mensen met een hoge dwarslaesie of Duchenne. Om de Ihandle te bedienen zijn slechts minimale bewegingen met één vinger of duim nodig.

De Itongue is een speciale versie van de Ihandle, waarbij het plaatje met de sensoren is verwerkt in een gehemelteplaatje voor in de mond. Zodoende kunnen mensen die onvoldoende spierkracht hebben om de Ihandle met een vinger of duim te bedienen, het apparaatje met de tong bedienen.

Er is ook een versie van de Ihandle in de vorm van een app, met de naam Ictrl.

Meer informatie…

 

Terug naar het nieuwsoverzicht