• Communicatie
  • Bediening
  • Zelfstandig leven
  • Ontwikkeling, spel en therapie
  • Adaptatietechniek
Kojo V, alles-in-een computer met oogbesturing

Hier is Kojo V

08-02-2022

In 2021 vierde onze Kojo zijn vijfde verjaardag. Bescheiden als Kojo is, heeft hij dat niet aan de grote klok gehangen. Maar wij willen onze Kojo nu alsnog in het zonnetje zetten!

Wie of wat is Kojo?

Kojo is een alles-in-een computer met oogbesturing, speciaal gemaakt voor kinderen en volwassenen met ernstige meervoudige beperkingen. Kojo is te gebruiken voor spel, communicatieontwikkeling, therapie en diagnostiek.

Voor mensen met EMB is het niet eenvoudig om zinvolle activiteiten te vinden. De mogelijkheden zijn beperkt en vaak passief van aard, waardoor cliënten achterblijven in hun ontwikkeling. Kojo maakt het voor mensen met zelfs de meest ernstige beperkingen mogelijk een interactie te hebben met de omgeving. Dankzij Kojo konden al veel cliënten spelenderwijs een ontwikkeling doormaken die ouders, therapeuten en begeleiders voorheen niet voor mogelijk hadden gehouden.

Kojo V

Sinds de introductie in 2016 heeft Kojo al meerdere updates gekregen. Maar vorig jaar maakte onze Kojo een flinke evolutiestap door, met een krachtigere computer, nieuwe softwaremogelijkheden en de nieuwste PCEye 5 oogbesturingsmodule, die mooi past bij Kojo’s vijfde verjaardag. Daarom hebben we dit nieuwste model met terugwerkende kracht omgedoopt tot Kojo V. En dat markeren we met mooie nieuwe zijpanelen.

Ook heeft Kojo een eigen website gekregen, waarop u alles kunt lezen over de vele toepassingen voor mensen met EMB en ervaringen uit de praktijk: interactiefsnoezelen.nl/kojo

Upgraden

Bent u al in bezit van een Kojo met PCEye 5? Dan zullen wij contact opnemen om uw Kojo alsnog te voorzien van de nieuwe Kojo V panelen.

Wilt u een oudere Kojo upgraden? Dat kan! Neem gewoon even contact met ons op.

Bent u nog in het bezit van een ‘Expoog’ of ‘Snoezelcomputer’ met losse onderdelen? Neem dan contact op voor een mooi overstapaanbod!