• Communicatie
  • Bediening
  • Zelfstandig leven
  • Ontwikkeling, spel en therapie
  • Adaptatietechniek
Acticomm Active

Gemakkelijk computeren

16-12-2019

Active 3.0: te gebruiken op elke computer

Er is een nieuwe versie van de Acticomm Active software. Active is oorspronkelijk ontwikkeld voor de Acticomm, maar is nu ook te gebruiken op andere Windows computers. Zo voorziet u elke computer van een uiterst eenvoudig bureaublad met duidelijke knoppen, speciaal voor mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking.

Gebruiksgemak voorop

Acticomm Active is ontwikkeld in samenwerking met logopedisten en therapeuten werkzaam in de gehandicapten- en ouderenzorg. De software maakt computeren gemakkelijk en plezierig. Met grote knoppen met plaatjes kunnen gebruikers zelf spellen en andere programma’s opstarten, muziek luisteren en foto’s of filmpjes bekijken. Zo zorgt Active voor herkenning en plezier.

Veilige afgeschermde omgeving

Active geeft de gebruiker op een gemakkelijke manier toegang tot zijn eigen spellen en andere apps. De software legt een schil over Windows, waardoor de gebruiker niet in de Windows omgeving terecht hoeft te komen. Zo wordt alles weergegeven op dezelfde eenvoudige manier en kan de gebruiker niet verdwalen.

Active is bovendien voorzien van een volledig geïntegreerde, vereenvoudigde en veilige internetbrowser. Hiermee krijgt de gebruiker toegang tot websites via de knoppen in het Active-menu. De browser heeft geen adresbalk, geen verwarrende menu’s of knoppen, en geen tabbladen; alle links worden geopend in hetzelfde venster. De enige knoppen in beeld zijn voor terug en vooruit bladeren, en om terug te gaan naar het Active-menu.

Zelf bedienen

De bedoeling van Active is gebruikers in staat te stellen volledig zelfstandig te computeren. Bij de ontwikkeling is dan ook niet alleen gedacht aan gebruiksgemak, maar ook aan mogelijkheden voor alternatieve bediening. Active komt optimaal tot zijn recht op een computer met aanraakscherm, zoals de Acticomm, maar is ook te bedienen met een (aangepaste) muis of schakelaar. Nieuw in Active 3.0 is de integratie van oogbesturing in combinatie met een PCEye.

Eenvoudig naar wens in te richten

Ook voor begeleiders is de Active software eenvoudig in gebruik. In de gebruiksvriendelijke setupomgeving kunt u het programma helemaal inrichten en vormgeven naar de voorkeuren van de gebruiker. U voegt eenvoudig eigen bestanden toe, zoals foto’s, filmpjes, muziek en geluiden. Geluiden kunt u koppelen aan plaatjes of foto’s. Met de ingebouwde opnamefunctie kunt u binnen de setupomgeving ook gemakkelijk spraakopnames maken. Zo maakt u in een handomdraai een luisterboek of communicatiekaart. Behalve bestanden kunt u ook links toevoegen naar programma’s of webpagina’s. Bij de Active software zijn bovendien 15 spellen en oefeningen inbegrepen, die u aan de gebruikerspagina kunt toevoegen.

Door gebruik te maken van “groepen” kunt u de inhoud naar wens indelen, bijvoorbeeld naar onderwerp. Maar u kunt de groepen ook inzetten als gebruikersprofielen, om elke gebruiker toegang te geven tot zijn of haar eigen programma’s, muziek en films, binnen een scherm met eigen knoppen en kleuren.

Spelen en leren

Standaard worden er met de Active software 15 spellen en oefeningen meegeleverd. Dit zijn onder andere memoryspelletjes, actie-reactiespellen, een tekenprogramma en cognitieve en motorische oefeningen. Al deze applicaties zijn geschikt voor aanraakscherm en schakelaarbediening en een aantal ook voor oogbesturing.

De unieke kenmerken van Active 3.0

Helemaal persoonlijk:
* Volledig naar eigen voorkeur in te richten
* Instelbare grootte van iconen en profielen in het menu
Helemaal veilig:
* Windows afgeschermd voor de eindgebruiker
* Geïntegreerde veilige internetbrowser
Met inhoud naar keuze:
* Inclusief 15 spellen en oefeningen
* Inclusief rechtenvrij materiaal, waaronder filmpjes, muziek en afbeeldingen
* Eenvoudig eigen foto’s, filmpjes, muziek, spraak en geluiden toevoegen
* Toegang tot externe programma’s, zoals internet, spelsoftware, tekstverwerker, etc.
* Geïntegreerde audio-opname en afspeelfuncties
Geschikt voor meerdere gebruikers:
* Instellen van meerdere gebruikersprofielen
* Kopiëren, plakken, slepen en verbergen van profielen of thema’s
Geschikt voor alternatieve bediening:
* Geoptimaliseerd voor aanraakscherm
* Scanfunctie voor eenknopsbediening
* Dwellfunctie voor oogbesturing
Gemakkelijk in te richten:
* Overzichtelijk en gebruikersvriendelijk beheersysteem
* Geïntegreerde helpfunctie met tutorialfilms
* Geïntegreerde back-upfunctie

 

Acticomm Active 3.0 is verkrijgbaar in onze webwinkel.