Pc-bediening

Communicatie

Leren communiceren

Interactief snoezelen

Assessment

Systemen

Aan een oogbesturingssysteem kunnen verschillende eisen gesteld worden. rdgKompagne levert verschillende soorten oogbesturingstechnieken in combinatie met verschillende computersystemen. Zo kan voor elke situatie en gebruiksdoel het optimale systeem gekozen worden.
 
Oogbesturingssystemen werken zeer nauwkeurig, ongeacht de aanwezigheid van een bril of contactlenzen, de kleur van de ogen en lichtomstandigheden. Er zijn (al dan niet ingebouwde) oogbesturingsmodules voor dynamische communicatiehulpmiddelen en modules voor pc-bediening.
 
Oogbesturingssystemen verschillen van elkaar in de grootte van de “trackbox”. Dit is de ruimte voor het scherm waarbinnen de gebruiker zich vrij kan bewegen, zonder contact met het systeem te verliezen of aan nauwkeurigheid in te boeten. De trackbox van Tobii is een van de grootste op de markt. Het systeem legt geen bewegingsbeperkingen op, zodat de gebruiker zich vrij kan bewegen voor de monitor zonder precisie te verliezen of opnieuw te moeten kalibreren. Het Tobii-systeem is daarmee ook geschikt voor mensen die last hebben van ongecontroleerde bewegingen.
 
Systemen met een kleinere trackbox zijn weliswaar gevoeliger voor bewegingen, maar kunnen geschikter zijn voor het aanwijzen van kleine objecten op het scherm en daarmee ook voor besturing van de muispijl. Welk systeem in de praktijk het beste werkt voor dit doel, is echter heel persoonlijk.

PCEye 5

Krachtige oogbesturingsmodule, geschikt voor zowel beginnende als gevorderde gebruikers.

Eyetech TM5

Oogbesturingsmodule voor de Tellus 5.

Tellus i6

Krachtig communicatiehulpmiddel met ingebouwde oogbesturingsmodule.

Kojo

Alles-in-een computer met oogbesturing, voor spel en therapie.

Eyegaze Edge

Oogbesturing voor power users en Mac-gebruikers.

I-13 en I-16

Veelzijdige communicatiehulpmiddelen met ingebouwde oogbesturingsmodule en meeleesscherm.

TD Pilot

iPad-gebaseerd communicatiehulpmiddel met oogbesturing.