Pc-bediening

Communicatie

Leren communiceren

Interactief snoezelen

Assessment

Expertisecentrum Oogbesturing

Oogbesturing is een techniek die communicatie, pc-bediening of interactief snoezelen mogelijk maakt voor mensen die dit vanwege een motorische beperking niet op een andere manier kunnen doen. Het Expertisecentrum Oogbesturing is een onderdeel van rdgKompagne. In 1999 leverde rdgKompagne het eerste oogbesturingssysteem, het Eyegaze systeem, aan een van zijn cliënten. Sindsdien is de techniek voor oogbesturing enorm verbeterd en wordt het veelvuldig toegepast als besturingsvorm voor een zeer diverse gebruikersgroep, van volwassenen met een ernstige motorische beperking tot kinderen met complexe meervoudige problematiek. rdgKompagne is daarmee in Nederland een pionier geweest in de toepassing van oogbesturing, zowel voor dagbesteding als volledige computerbesturing, en heeft in de afgelopen jaren al honderden cliënten en instellingen kunnen helpen met verschillende soorten oogbesturing.
 
Waarom een Expertisecentrum Oogbesturing?
Oogbesturing is een complexe techniek. Als alles goed gaat, werkt het eenvoudig en snel. Maar wanneer er iets mis gaat, blijkt al snel hoe complex deze techniek is. Het kan voor zowel gebruikers als begeleiders erg moeilijk zijn om tot een optimaal gebruik van de oogbesturing te komen. Voor therapeuten is het moeilijk om op de hoogte te blijven van alle (on)mogelijkheden van oogbesturing. Ook kan het tijdens een oefensituatie erg moeilijk zijn direct tot een adequaat gebruik van het oogbesturingssysteem te komen. Alle kennis die rdgKompagne de afgelopen jaren heeft opgedaan op dit gebied hebben wij gebundeld in het Expertisecentrum Oogbesturing. Het Expertisecentrum Oogbesturing is de plek voor alle vragen die met oogbesturing te maken hebben.
 
Wat doet het Expertisecentrum Oogbesturing?
Het Expertisecentrum Oogbesturing helpt huidige gebruikers van oogbesturing bij problemen en om verder te komen in het gebruik van oogbesturing. Het Expertisecentrum Oogbesturing helpt oogbesturing voor meer mensen in nog meer verschillende situaties mogelijk te maken. Hiervoor heeft het expertisecentrum de beschikking over een pool van oogbesturingssystemen. In overleg kan een systeem voor een langere periode ingezet worden. Het Expertisecentrum Oogbesturing informeert over de mogelijkheden van oogbesturing, geeft demonstraties en gaat samenwerkingstrajecten aan met ontwikkelaars en onderzoekscentra. Een overzicht van de verschillende diensten van het Expertisecentrum Oogbesturing kunt u vinden via het menu Diensten.
 
Voor wie is het Expertisecentrum Oogbesturing?
Het Expertisecentrum Oogbesturing is er voor iedereen die iets met oogbesturing te maken heeft. Bent u werkgever, werknemer, eindgebruiker, therapeut of heeft u gewoon een vraag met betrekking tot oogbesturing, het Expertisecentrum Oogbesturing is de plek voor al uw vragen. U kunt uw vragen vrijblijvend bij ons neerleggen middels ons contactformulier.