• Communicatie
  • Bediening
  • Zelfstandig leven
  • Ontwikkeling, spel en therapie
  • Adaptatietechniek
SHX Remote - voorbeeldpagina in Communicator

Een snoezelruimte bedienen met je communicatieapparaat

28-04-2023

Dankzij de nieuwe SHX en Luminea Remote software zijn de snoezelelementen van SHX en Luminea nu ook te bedienen vanuit Communicator 5 of Grid 3 op een communicatiehulpmiddel.

Je kon voor het bedienen van een SHX-ruimte al langer gebruik maken van een communicatiehulpmiddel, maar moest daarvoor wisselen van software. Dat is nu niet meer nodig, de SHX- of Luminea-elementen zijn nu direct vanuit de eigen communicatiesoftware te bedienen.

Om dit mogelijk te maken is de speciale Remote software gratis te downloaden. Hiermee maak je eenvoudig uiteenlopende speelse en doelgerichte, therapeutische of educatieve activiteiten en spellen die uitnodigen tot interactie, helemaal binnen de eigen communicatiesoftware.

Zo kunnen OC-gebruikers de interactieve snoezelruimte bedienen met hun eigen hulpmiddel en hun eigen bedieningsmethode (bijvoorbeeld met oogbesturing) en daar bovendien direct over communiceren.

Zelf uitproberen?

Download SHX Remote of Luminea Remote (let op: het downloaden start direct). In deze handleiding van Qinera kunt u lezen hoe u uw ruimte integreert in Communicator 5 of Grid 3.

Meer weten of hulp nodig? Team UP helpt u graag verder!