• Communicatie
  • Bediening
  • Zelfstandig leven
  • Ontwikkeling, spel en therapie
  • Adaptatietechniek
Logo rdgKompagne UP

Een nieuwe naam voor een bijzonder team

23-02-2023

10 jaar Interactief Snoezelen

Op de Support beurs 2012 introduceerde rdgKompagne voor het eerst de term Interactief Snoezelen, met deze uitleg:

Waar de gebruiker bij regulier snoezelen de sensorische ervaringen passief ondergaat, maakt interactief snoezelen het mogelijk de snoezelomgeving zelf te beïnvloeden, met minimale bewegingen of zelfs met alleen de ogen. Dit geeft personen met een zeer laag ontwikkelingsniveau de unieke mogelijkheid een interactie te hebben met hun omgeving.’

In onze stand toonden we de eerste versie van Sensory EyeFX en onze allereerste interactieve vloerprojectie. Collega Tijs van Halteren mocht dit nieuwe concept presenteren in het Support Journaal, waarvoor hij werd geïnterviewd door presentator Marc de Hond.

Team UP

In de jaren die volgden breidden we ons aanbod voor Interactief Snoezelen verder uit en startten we een nieuw adviesteam, speciaal gericht op zorginstellingen, met unieke materialen voor spel, ontwikkeling en therapie. Niet alleen bieden deze materialen een zinvolle dagbesteding, maar bovenal zien we cliënten spelenderwijs een ontwikkeling doormaken die voorheen niet voor mogelijk werd gehouden.

Dit bijzondere adviesteam draagt nu trots een nieuwe naam: Team UP.

 

De droom van rdgKompagne

Onze visie luidt: ‘Met innovatieve hulpmiddelen en diensten wil rdgKompagne bereiken dat geen enkele beperking nog een belemmering hoeft te vormen voor volwaardige communicatie, toegankelijkheid, spel en participatie.’

Eén van de speerpunten die hierbij hoort, is het bereiken van mensen die zeer weinig mogelijkheden hebben om zich te ontwikkelen, te leren communiceren, zelf regie te voeren, of überhaupt een interactie te hebben met hun omgeving. Dát is wat we doen met Team UP en onze materialen voor interactief snoezelen.

Impact

Dat Interactief Snoezelen een enorme impact kan hebben, is o.a. te lezen en te zien op de deze pagina’s:
Ervaringen Kojo   Ervaringen SHX   Ervaringen omiVista   Ervaringen Acticomm


Let’s team up!

De adviseurs van Team UP denken creatief met u mee om deuren te openen en doelen te bereiken, zelfs voor de ‘moeilijkste’ cliënten. Op die manier helpt Team UP u uw cliënten te laten groeien.

Wilt u uw cliënten ook nieuwe kansen bieden? Laten we dan samen denken in mogelijkheden. Neem eens rustig een kijkje op interactiefsnoezelen.nl, bezoek een van onze inspiratiemiddagen in Utrecht, of neem contact op voor een presentatie of advies. Ons Team UP staat graag voor u klaar!