Sono Primo

Sono Primo is een paginaset voor Tobii Dynavox Communicator. De set is gericht op beginnende gebruikers en bestaat uit symboolgebaseerde pagina’s rond thema’s die passen bij de leefwereld van jonge kinderen.

Voor elk thema komen dezelfde soorten pagina’s terug, die steeds op dezelfde manier zijn opgebouwd. Zo leert het kind de pagina’s snel kennen en kan het bovendien profiteren van het motorische geheugen. Voor elk thema zijn er rastergebaseerde communicatiekaarten met verschillende aantallen vakken, visuele scènes, stap-voor-stap kaarten en spelletjes. Van de rasterkaarten en visuele scènes zijn er versies met en zonder vast kernvocabulaire.

Voor elke gebruiker is persoonlijk in te stellen welke thema’s, kaarten en spelletjes zichtbaar zijn. Ook is het mogelijk om zelf communicatiekaarten te maken met de sjablonen die hiervoor beschikbaar zijn. Zo kan de gebruiker (leren) communiceren op zijn eigen manier en niveau. Kan de gebruiker goed overweg met Sono Primo dan kan hij of zij de opstap maken naar Sono Flex.

Sono Primo is Nederlandstalig en standaard beschikbaar op de communicatiehulpmiddelen van Tobii Dynavox met de software Communicator 4 of 5.