Sono Key

Sono Key is een complete gebruikersinterface voor Tobii Dynavox Communicator, die de verschillende functies van uw communicatiehulpmiddel snel en gemakkelijk toegankelijk maakt. Sono Key kan bediend worden met alle denkbare invoerhulpmiddelen, maar is dankzij de grote knoppen in het bijzonder geschikt voor bediening met de ogen.

Sono Key is ontworpen voor geletterde gebruikers. Met Sono Key kunt u uw eigen gesynthetiseerde spraakboodschappen maken en documenten opslaan en printen. Ook heeft u de beschikking over e-mail, chat, sms, Facebook, een mediaspeler, fotobibliotheken en kalenders. Via dezelfde grote knoppen heeft u bovendien controle over de Windows omgeving en internet browser en kunt u zelf de belangrijkste gebruikersinstellingen wijzigen. Sono Key biedt ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld de tv, dvd-speler, deuren en lampen te bedienen met het communicatieapparaat.

Al deze mogelijkheden zijn eenvoudig te bereiken via het startscherm en hebben hun eigen gebruikersvriendelijke interface, met grote knoppen en een duidelijke layout.

Extra functies
Sono Key heeft een groot aantal ingebouwde functies die het mogelijk maken om sneller te communiceren en uw communicatieapparaat gemakkelijker te gebruiken. Denk aan een snelle-spraakfunctie, woord- en zinsvoorspelling, voorgestelde zinnen en de mogelijkheid om zinnen, spraakgeschiedenis en veelgebruikte berichten op te slaan. Ook heeft Sono Key bijvoorbeeld een eenvoudig te bedienen volumeregelaar en een alarm om een verzorgende te waarschuwen.

Personaliseren
Sono Key is eenvoudige aan te passen aan uw eigen voorkeuren. Zo is de invoermethode aan te passen en er is een keuzemogelijkheid voor verschillende toetsenbord layouts, bijvoorbeeld abc, QUERTY, of speciaal geschikt voor oogbesturing. Ook zijn er verschillende selectiemethoden beschikbaar zoals directe selectie door klik of aanraking, dwellselectie, scanning en oogbediening. Al deze instellingen zijn eenvoudig aan te passen.

Sono Key is Nederlandstalig en standaard beschikbaar op de communicatiehulpmiddelen van Tobii Dynavox met de software Communicator 4 of 5.