MegaBee

De MegaBee is een doorkijkraam met een dubbel tekstdisplay. Op de rand staan gekleurde letters afgebeeld in gekleurde vakken. Het raam heeft handvaten waarmee de gesprekspartner het hulpmiddel kan vasthouden. Met behulp van knopjes die direct boven de handvaten zijn geplaatst, selecteert hij of zij de letters waarnaar de patiënt kijkt. Het display geeft feedback over de gekozen letters.

Zo werkt de MegaBee
Letters en cijfers zijn alfabetisch verdeeld over 6 kijkvlakken. De patiënt kijkt naar het vlak waarin zich de gewenste letter bevindt. De begeleider ziet aan zijn of haar kant van het raam naar welk vlak de patiënt kijkt en drukt op het knopje met de kleur van dat vlak. Als feedback gaat in het gekozen vlak een ledje branden. De patiënt kijkt nu naar het vlak dat de kleur heeft van de gewenste letter. De begeleider drukt op de knop met de kleur van die letter. De gekozen letter verschijnt aan beide zijden van de MegaBee in het display.

Naast letters en cijfers bevat het apparaat een Ja en een Nee symbool. Voor het aangeven van spaties en backspaces geeft de meegeleverde handleiding eenvoudige “knippercodes”.

De MegaBee is zeer geschikt voor bijv. ziekenhuissituaties (IC, korte opnames) waarin mensen tijdelijk niet op andere wijze kunnen communiceren. De MegaBee is eenvoudig in gebruik en kan direct worden ingezet voor verschillende patiënten. Daarnaast kan de MegaBee nuttig zijn voor letterkaartgebruikers die visuele terugkoppeling nodig hebben van de gevormde tekst, in situaties (houding/ruimte) waarin geen ander hulpmiddel mogelijk is, als reservehulpmiddel, of als trainingsmiddel in therapiesituaties.

De MegaBee kan via een Bluetooth-verbinding worden aangesloten op de pc. Met behulp van de meegeleverde software is het mogelijk op de pc een vocabulaire van zinnen samen te stellen en naar de MegaBee te downloaden. De zinnen kunnen op de MegaBee worden opgeroepen door middel van letter/cijfer-combinaties. Er kunnen 260 boodschappen opgeslagen worden met elk een maximale lengte van 20 karakters.

Daarnaast is het mogelijk om via de Bluetooth-verbinding teksten van de MegaBee naar de computer te uploaden om deze te gebruiken in een tekstverwerker of e-mail. Het is ook mogelijk de tekst op een computerscherm zichtbaar te maken tijdens het typen, zodat meer tekst tegelijk getoond kan worden, tekst groter kan worden afgebeeld, of meerdere mensen kunnen meelezen.

Technische gegevens
Afmetingen (hxbxd): 43 x 30 x 4 cm (A3-formaat)
Gewicht: 950 gram
Werkgeheugen: 600 karakters
Displays: LCD, 2 regels, 20 karakters per regel
Aansluiting pc: Bluetooth
Accucapaciteit: 24 uur, bruikbaar tijdens opladen

Optie

Prijs

Toevoegen aan offerteaanvraag