Lightwriter SL50

De Lightwriter SL50 is een spraakcomputer voor geletterde gebruikers met een goede handfunctie, die graag typen met fysieke, voelbare toetsen.

Natuurlijke communicatie
Net als zijn voorgangers heeft de SL50 twee tekstschermen, één voor de gebruiker en één voor de gesprekspartner. Dit zorgt voor natuurlijke communicatie, waarbij u oogcontact houdt en ook gebruik kunt blijven maken van gebaren en lichaamstaal. Wanneer u een boodschap typt, verschijnt deze direct op beide schermen. Voor een goede afleesbaarheid zijn de schermen iets gekanteld. Lettergrootte en achtergrondverlichting zijn voor beide schermen instelbaar.

De Lightwriter is bovendien voorzien van een kunstmatige stem (man of vrouw naar keuze), die ook in rumoerige situaties luid en helder door de ingebouwde speakers klinkt.

Verlichte toetsen
De schermen van de SL50 zijn dankzij instelbare achtergrondverlichting ook in zonlicht goed afleesbaar. Nieuw is de mogelijkheid de toetsen te verlichten, zodat u ook in het donker goed kunt communiceren.

Telefoneren en sms’en
Ook communiceren op afstand is mogelijk met de SL50. Maak via Bluetooth verbinding met uw mobiele telefoon en gebruik de stem of tekst van uw Lightwriter om te telefoneren en sms’en. Het adresboek van uw telefoon is toegankelijk via uw Lightwriter, zodat u gemakkelijk een oproep of bericht kunt starten. Wordt u gebeld, dan ziet u de beller in het display van de Lightwriter, met daaronder een knop om de oproep te beantwoorden. Behalve de stem van de Lightwriter, kunt u bij het bellen ook gebruik maken van eigen stemgeluiden. Daarvoor is de SL50 voorzien van een ingebouwde microfoon.

Snel en effectief
De ingebouwde woordvoorspeller en de mogelijkheid zinnen voor te programmeren helpen u om snel en effectief te communiceren. De Lightwriter is voorzien van een uitgebreid woordenboek, maar leert ook nieuwe woorden en namen van u, waardoor hij steeds beter zal gaan voorspellen. Daarnaast kunt u eenvoudig veelgebruikte zinnen opslaan. Een zin is snel op te vragen door een gedeelte van de zin te typen en daarna op de Kies-knop te drukken. Er verschijnt dan een overzicht van alle zinnen die de getypte tekst bevatten. De woordvoorspeller zal bovendien volgende woorden voorspellen op basis van de opgeslagen zinnen. Ook kunt u de Lightwriter automatisch afkortingen laten uitbreiden.

Typen of scannen
De toetsen van de Lightwriter zijn voelbaar en geven duidelijke tactiele feedback. De gevoeligheid van de toetsen is instelbaar. Indien gewenst kan de lay-out van het toetsenbord gewijzigd worden van QWERTY naar ABC. De Lightwriter kan ook voorzien worden van een raster. Daarmee komen de toetsen verzonken te liggen, zodat u uw hand kunt laten rusten op het raster, zonder per ongeluk een toets in te drukken. De Lightwriter wordt geleverd met afdekrasters in drie verschillende hoogtes.

Dankzij de verlichte toetsen is het ook mogelijk de SL50 scannend te bedienen. Daarbij lichten de toetsen rij voor rij en toets voor toets op, zodat u met slechts één of twee schakelaars de gewenste toetsen kunt activeren.

Eenvoud
Via een eenvoudig grafisch menu kunt u zelf snel uw persoonlijke instellingen wijzigen.

Technische gegevens
Afmetingen: 240 x 140 x 55 mm
Toetsgrootte: 12 x 11 mm
Gewicht: 740 gram
Voeding: oplaadbare Li-Ion batterij
Kleur: zwart met witte toetsen
Geleverd inclusief: draagtas, lader, drie rasters in verschillende hoogtes, rastergereedschap.

 

 

Optie

Prijs

Toevoegen aan offerteaanvraag